Koç Topluluğu, çalışanlarıyla kan bağışı kampanyası başlatıyor

Koç Holding 2010 yılı uygulaması olarak Türk Kızılayı'yla işbirliğine giderek 'Ülkem için Kan Veriyorum' kampanyasını hayata geçiriyor. Holding'in çal

Koç Holding 2010 yılı uygulaması olarak Türk Kızılayı'yla işbirliğine giderek 'Ülkem için Kan Veriyorum' kampanyasını hayata geçiriyor. Holding'in çalışanları ile bayilerinin de yer aldığı kan bağışı kampanyası farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Gönüllü ve bilinçli bağışçı sayısını arttırmayı hedefliyor.

İstanbul'da yaptığı basın toplantısıyla 'Ülkem İçin Kan Veriyorum' kampanyasına ilişkin bilgi veren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vehbi Koç, "Biz, üzerimize düşen görevleri yapmaya ve ülkemizin tüm sorunlarıyla ilgili olarak gücümüz yettiğince, elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz." dedi.

Bu yıl Ülkem İçin projesi kapsamında hayati bir konuya odaklandıklarını kaydeden Mustafa Koç "Kan, geçmişten günümüze tek kaynağı insan olan ve elde edilmesi için başka alternatifi olmayan eşsiz bir tedavi aracı." ifadelerini kullandı. Türkiye'de, yıllık 1 milyon 800 bin ünite kana ihtiyaç duyulduğunu ve bu ihtiyacın her geçen gün arttığını belirten Koç, gelişmiş ülkelerde nüfusun yüzde 5'inin gönüllü kan bağışında bulunduğunu, Türkiye'de ise bu oranın sadece yüzde 1,5 seviyesinde olduğunu vurguladı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı, "Gelişmiş ülkelerde toplanan kanın yüzde 82'si gönüllü kan bağışçılarından sağlanarak tüm tarama testlerine tabi tutulabilirken, ülkemizde bu oran gezici ekiplerin katkısı ile ancak yüzde 33'e ulaşabiliyor. Dolayısıyla kan bağışının yaygınlaşması, bağışçısı sayısının artırılması son derece önemli bir konu." değerlendirmesini yaptı.

Topluluğun 2006 yılında başlattığı 'Ülkem İçin' projesi, beşinci yılında, insan sıhhati için hayati önem taşıyan kan bağışı konusuna işaret ederek bu alanda toplumsal farkındalık yaratmayı hedefliyor. Sorumlu vatandaşlık bilincini yaymayı hedefleyen projenin 2010 yılı uygulaması olarak 'Ülkem İçin Kan Veriyorum Kampanyası'nı başlatan Koç Holding'in tüm çalışanları ve bayileri bu yıl da projeye tam destek verecek. İlk bağışlar Mustafa Koç, Ali Koç ve şirketin yöneticileri ile çalışanları tarafından yapıldı.