İsrail'e tepkiler çığ gibi büyüyor

İsrail'e operasyon nedeniyle gösterilen tepki büyüyor...

 

İsrail ' e operasyon nedeniyle gösterilen tepki büyüyor . . .

İsrail ' in " Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım " konvoyuna operasyon düzenlemesinin ardından ortam gergin . Ülke genelinde protesto gösterileri düzenliyor . Bunların ilki İsrail ' in İstanbul Başkonsolosluğu önünde düzenlendi . Konsolosluk önünde toplanan bir grup müdahaleyi protesto ediyor .

İSTANBUL :
Gruptakiler , İsrail ' in , Gazze ' ye yardım için giden gemilere müdahale ettiği haberini aldıktan sonra ellerinde Filistin bayraklarıyla " İsrail şaşırma sabrımızı taşırma " sloganı attı . Kalabalık gruptan bazıları konsolosluk binasına taşlarla saldırdı . Atılan taşlardan bazısı çevik kuvvet ekiplerine denk geldi . Çevik kuvvet polisleri göstericilere tazyikli su ile müdahale edildi . Polisin müdahalesi ile geri çekilen kalabalık grubun Başkonsolosluk önünde bekleyişi sürüyor .

Bu arada , İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu , İstanbul ' da yaşanan hareketliliğe ilişkin , " Herkese itidalli davranmayı , soğukkanlı davranmayı tavsiye ediyorum " dedi .

ANKARA :
İsrail ' in Gazze ' ye yardım götüren gemilere saldırısı başkentte de protesto edildi . İsrail ' in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy ' in kaldığı elçilik rezidansı önünde toplanan bir grup , ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile İsrail aleyhinde sloganlar attı . Daha sonra elçilik rezidansı önündeki yolu kapatmak isteyen gruba polis izin vermedi . Bu arada , Levy ' in kaldığı rezidans ile büyükelçilik binası çevresinde çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü .

ADANA :
Bir başka protesto ise Adana ' daki ABD Konsolosluğu ' nda yaşandı . Grup , bir süre oturma eylemi yapıp , dualar okudu . Başbakan Erdoğan ' ın , İsrail ' e karşı bir kez daha " One Minute " şeklinde tepki göstermesini istediler . Konsolosluk önünde yaklaşık yarım saat kalan grup , daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı .

YUNANİSTAN İSRAİL BÜYÜKELÇİSİNİ ÇAĞIRDI

AB ' DEN İSRAİL ' E İLK TEPKİ

CHP ' DEN İLK TEPKİ

HAMAS ' TAN BAŞKALDIRI ÇAĞRISI


Akşam