İsrail'e tepki yağıyor (1)

İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren Türk gemilerine düzenlediği saldırıya, her kesimden tepki yağıyor.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı: İsrail yıl

  İsrail ' in Gazze ' ye insani yardım götüren Türk gemilerine düzenlediği saldırıya , her kesimden tepki yağıyor .

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı : İsrail yıllardır sürdürdüğü alışkanlığı terk etmediğini bir kez daha göstermiş ve gemiye fiili müdahalede bulunmak suretiyle saldırı gerçekleştirmiş . Şu ana kadar ulaşan bilgilere göre , 10-15 dolayında kişi hayatını kaybetmiş . Yardım taşıyan gemide bulunan insanlar silahlı olmadığına göre , silahlı olmaları söz konusu olamaz . Niye bu kadar insan öldü? O da dikkat çekici . Hunharca bir eylem bunu da şiddetle kınıyoruz .

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural : Uluslararası camia nezdinde bir tepki ortaya koymak gerekiyor . Güvenlik Konseyi toplantıya çağrılabilir . Demek ki ' one minute ' demekle olmuyor bu işler sayın başbakan . Lafla peynir gemisi yürümüyor .

Filistin ' in Ankara Büyükelçiliği : İsrail tarafından Gazze ' ye giden yardım gemilerine yapılan barbarca saldırıyı şiddetle kınıyoruz . Saldırı , dört yıldan fazladır kuşatma altında yaşayan mazlum bir halkın yardımına dünyanın her tarafından gelen sivillere karşı yapılan organize bir devlet terörüdür . Saldırı , uluslararası kanunu hiçe sayarak ve Gazze ' de yaşayan insanlarımıza , insan haklarına , uluslararası kanunu savunan ve kafileyi düzenleyen sivil toplum örgütlerine karşı yapılan barbarca saldırıdır .

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali : Gazze ' ye yardım taşıyan sivil inisiyatife yönelik uluslararası sulardaki silahlı baskın insanlığın ortak vicdanında derin bir yara açmıştır . Türk Kızılayı , ölü , yaralı ve gemilerde bulunan yaklaşık 600 sivilin hastanelere ve güvenli noktalara ambulans uçak , hastane gemisi ve ambulans helikopterlerle tahliyesi için hazırdır .

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan : Yaşları 1 ile 80 arasında değişen kadın , çocuk demeden İsrail ordusunun uluslararası sularda bir barış gemisine saldırması İsrail ' in kanlı yüzünü bir kez daha ortaya çıkarmıştır . Uluslararası toplumun İsrail ' e kesin bir şekilde tavır alması gerekir .

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu : İsrail , insani yardım malzemeleri taşıyan sivillere yönelik düzenlediği saldırı ile insanlık suçu işlemiştir . Bu olaya vicdan sahibi insanların seyirci kalmamasını ve uluslararası mekanizmaların da bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz . İsrail ' in Ortadoğu ' da estirdiği terör ve saldırıların sonu bir türlü gelmiyor . İsrail , Ortadoğu ' da travmatik bir vaka haline geldi . Kadın , çocuk ve sivil demeden saldırmaya devam ediyor . İsrail , insanlığa yüzyılın utancını yaşattı , yaşatmaya devam ediyor . İsrail Gazze ' ye insani yardım malzemeleri taşıyan sivillere yönelik düzenlediği saldırı ile insanlık suçu işlemiştir , uluslararası hukuku ihlal etmiştir . İsrail ' in işlediği ' insanlık suçu ' karşısında BM , NATO , AB , İslam Konferansı Örgütü ve Arap Birliği gibi uluslararası mekanizmalar biran önce harekete geçmeli ve bu kirli oyuna artık ' dur ' demelidir .