Erdoğan: 'Arjantin'de yakışanı yaptık'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Arjantin gezisinin iptal edilmesiyle ilgili, 'Türkiye'nin onuruna yakışan, yaraşan neyse bunu yapmak durumundaydık. Ve bunu yaptığımıza inanıyoruz' dedi.

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Arjantin gezisinin iptal edilmesiyle ilgili , " Türkiye ' nin onuruna yakışan , yaraşan neyse bunu yapmak durumundaydık . Ve bunu yaptığımıza inanıyoruz " dedi . Başbakan Erdoğan , Güney Amerika gezisine katılan iş adamlarıyla Hyatt Oteli ' nde bir araya geldi .

İş adamlarına seslenen Erdoğan , Brezilya ' nın ardından Arjantin ' i ziyaret edeceğini , ancak bu gezinin iptal edildiğini hatırlatarak , " Arjantin gezisi daha önce planlanmıştı . Görüşülmüş , konuşulmuş mutabakatla belirlenmiş , Buenos Arines ' te malum Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bir büst yapılması , ilgili bakanlıklar arasında mutabakata varılarak karara bağlanmıştı . Son 2-3 gün içerisinde Buenos Arines ' te ciddi bir Ermeni lobisi var ve 200 bin civarında bir nüfusu olduğu da söyleniyor . Bunların da yoğun baskıları neticesinde , tabii orada otonom yönetim var . Yani olay merkezi yönetime bağımlı , kayıtlı değil " dedi .

" Değiştiremediklerini ifade edecek kadar da oradaki bu durumu , kendileri bize telefonla Cumhurbaşkanı şahsımı aradı ve bunları anlattı . Biz tabi kendilerine bazı şeyleri söyledik . Durum böyleyse bizim Arjantin ' e gelmemiz mümkün değil " diyen Erdoğan , " Arjantin ' e gelemeyeceğiz dedik . Kendileri bize alternatifler sundular . Biz onlara bu alternatifler bunun yerini doldurmuyor dedik . Aramızda da arkadaşlarımızla değerlendirmemizi yaptık . Değerlendirmeyi yaptıktan sonra da Arjantin ' i programdan böylece çıkarmış olduk " şeklinde konuştu .

Başbakan ayrıca , " Tabi belli alışkanlıkları olabilir , ama biz alışkanlıkların dışında Türkiye ' nin onuruna yakışan , yaraşan neyse bunu yapmak durumundaydık . Ve bunu yaptığımıza inanıyoruz . Ve bu kararımızı alarak hemen Şili ' ye hareket edelim dedik " dedi .


CNN Türk