Bursa Renkleniyor

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın halk oyunları finaline katılmak üzere dünyanın dört bir tarafından Bursa'ya gelen öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti.

Bursa Renkleniyor
Bu yıl 8'incisi düzenlenen 'Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na 120 ülkeden yüzlerce öğrenci katılıyor. Türkçe şiirler okuyup şarkılar söyleyen öğrenciler, organizasyon kapsamında Türk kültürünü yansıtan halk oyunlarını da özgün yorumlarıyla sahneye taşıyor. Olimpiyatların halkoyunları finali, bugün saat 20.30'da Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılacak.
Halk oyunları finaline katılacak 12 ülkenin yarışmacıları Başkan Recep Altepe ile bir araya geldi. Öğrenciler, Bursa'da bulunmaktan dolayı çok heyecanlı olduklarını belirtti. Bursa'nın tarihi ve turistik mekanları gezecek olan öğrenciler kendilerini ve ülkelerini de tanıttılar. Amerika'nın Nevada ve Texas bölgeleri ile Kazakistan, Hindistan ve Mali'den geldiklerini söyleyen öğrenciler, Türkçe Olimpiyatları sayesinde farklı kültürlerden yeni dostlar edindiklerini söylediler.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, organizasyonu desteklediğini kaydederek, "Bu tür faaliyetler Bursa'ya renk katıyor. Bu olimpiyatlar da Türkiye'nin doğru şekilde tanınması için önemli bir adım" dedi.
Türkiye'nin en büyük sıkıntısının yurtdışında yeterince tanınmaması olduğunu vurgulayan Altepe, bu durumun son dönemde atılan adımlarla olumlu yönde değiştiğine işaret etti. Yurtdışı bağlantılı organizasyonların öğrencilere de kişisel anlamda katkı sağladığını ifade eden Başkan Altepe, Türkçe Olimpiyatları'nın ülkeler arasındaki dostluğu geliştireceğine inandığını belirterek, "Türkiye'nin dostları çoğalıyor. Bu öğrenciler ileride hem kendi ülkelerinde hem de yurtdışında çok aktif olacak, başarılı çalışmalarda rol alacaklar" diye konuştu.
Ziyarette, şarkı kategorisinde yarışan Amerikalı Shelly Rose, Türkçe bir şarkıyı seslendirdi.