Başkan Uğurlu'dan Değerlendirme Toplantısı

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karaman'ı Organize Sanayi Bölgesi'ne bağlayan yolun standart dışı olduğunu belirterek, "Bu yolun çift yol haline getirilmesi çalışmasına engel olmak için işin aslını bilmeden yapılan bütün söylentiler Karaman'ın gelişmesini geciktirmektedir" dedi

Başkan Uğurlu'dan Değerlendirme Toplantısı
Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karaman'ı Organize Sanayi Bölgesi'ne bağlayan yolun standart dışı olduğunu belirterek, "Bu yolun çift yol haline getirilmesi çalışmasına engel olmak için işin aslını bilmeden yapılan bütün söylentiler Karaman'ın gelişmesini geciktirmektedir" dedi.
Belediye Encümen Toplantı Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Uğurlu, Karaman Organize Sanayi Bölgesi yolu yapım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Son günlerde Karaman'da halk arasında, Organize Sanayi Bölgesi için planlanan Bölünmüş Yol Projesi ile ilgili bir takım yanlış söylentilerin oluştuğunu tespit ettiklerini belirten Başkan Uğurlu, OSB'yi şehre bağlayan bu yolun, Karaman'da trafiğin en yoğun yol olduğunu söyledi. Uğurlu, "Her gün binlerce işçi bu yolu gidişli gelişli kullanmakta, şehrin ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Bu yolun standart dışı olması sebebiyle her yıl bu yolda ölümlü kazalar olmakta ve ekmeğini kazanmaya çalışan insanlarımız hayatını kaybetmektedir. 2005 - 2010 yılları arasında 155 trafik kazasında 11 kişi hayatını kaybetmiş,121 kişi yaralanmıştır. Karaman Ereğli Karayolu Ereğli çevre yolu kavşağından itibaren OSB'ye kadar 8 kilometre tutan yolun 6 kilometrelik kısmı dar ve tek şerittir. Çalışma yapılması planlanan alanda 97 parselde 155 özel mülkiyet mevcut. Bu alanda 93 adet ruhsatsız yapı yer almakta olup 24 bin 500 metrekare alan tarım vasfını yitirmiştir. Görüldüğü gibi burada sağlıksız bir yapı vardır. Tedbir alınmadığı takdirde bölünmüş yol tamamlandığında yolun iki tarafında bulunan tarlalarda kaçak yapılaşma çoğalacaktır. Polisiye tedbirlerle de bu önlenemez. Bunu önlemek için yolun sağ ve solunda şeritvari bir imar düzenlenmesi yapılması gerekir. Burada 1 veya 2 katlı satış noktaları, oto galeriler, teşhir vitrinleri yapılabilir. Burası şehre ilk gelenler için Karaman'ın vitrini konumundadır. Biz belediye olarak çalışmamızı başlattık. Fakat şimdiye kadar kaçak yapılaşmanın önlenmesi için hiç bir şey yapmayan Toprak Koruma Kurulu çalışmalarımıza aldığı kararla engel oldu. Altına imzamı atarak soruyorum? Şimdiye kadar neredeydiniz? Bu çalışma her türlü şartlarda 2010 yılı içinde Karaman'ın geleceği için bitirilecektir. İşin aslını bilmeden yapılan bütün söylentiler, Karaman'ın gelişmesini geciktirmektedir" diye konuştu.
Basın toplantısında İsrail hükümetini de kınayan Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, "İsrail'in yardım konvoylarına yapmış olduğu alçakça saldırıyı kınıyorum" dedi.