31 Mayıs Dünya Sigara Bırakma Günü

Hakkari Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu, başkanlığında bir heyetle birlikte ani sigara denetimine çıktı. Sinanoğlu, tiryaki olmasına rağmen makamında sigara içmeyen Karanfil'e teşekkür etti.

31 Mayıs Dünya Sigara Bırakma Günü
"31 Mayıs Dünya Sigara Günü" etkinlikleri kapsamında Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu, İl Sağlık Müdürlüğü kapısında bir basın açıklaması yaptı. Sinanoğlu, sigaranın çağın vebası, 21. yüzyılın en tehlikeli hastalıklardan uyuşturucu maddelerden bir tanesi olduğunu belirtti. Sigaranın nükleer bombadan daha tehlikeli olduğunu ifade eden Sinanoğlu, sigaranın içinde bulunan nikotinin insanı öldürecek güçte olduğunu belirterek, gün dolayısıyla herkese seslendi ve "Gelin güzel bir hayat ve çevre için sigarayı bırakalım" dedi.
Sinanoğlu, beraberinde bulunan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Eren Karpuzoğlu ve zabıta ekipleri ile birlikte çarşı içindeki okey salonları ve bazı iş yerlerini denetleyerek kapalı alanlarda sigaranın içilip içilmediği denetimi yaptılar. Okey salonlarını dolaşırken bir vatandaş kameraları görünce kafasına ceketinin altın sokarak saklanmaya çalıştı. Vali Yardımcısı Sinanoğlu, vatandaşın omzuna elini atıp bir süre kendisi ile sohbet etmesine rağmen vatandaş kafasını ceketinin altında çıkartmaması dikkatlerden kaçmadı.

- BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI MAKAMINA ANİ BASKIN
Denetimlerini sürdüren ekip üyeleri daha sonra da Hakkari Belediye Başkanlığı binasına ani bir baskın yaparak Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Karanfil'in makamına yöneldiler. Vali Yardımcısı Sinanoğlu, Başkan Karanfil'in tiryaki olmasına rağmen makamında sigara içmediğini belirterek, bu duyarlı davranıştan dolayı kendisine teşekkür etti.