Uşak'ta Yörük Şenliği

Uşak'ın Banaz İlçesi'nde bu yıl 6. gerçekleştirilen Yörük şenlikleri yoğun ilgi gördü.

Uşak'ta Yörük Şenliği
Banaz'ın Kızılhisar Köyü Üzeyir yaylası'nda her yıl geleneksel olarak Bulgaz Dağı Yörükleri Derneği'nce gerçekleştirilen Yörük Şenliği festival havasında geçti. Yöre halkının yoğun ilgi gösterdiği ve Banaz ilçesine bağlı çok sayıda köyün çadır kurduğu şenliklerde yöresel halk oyunları gösterileri, cirit müsabakaları, yerel sanatçıların konserleri ve Mehteran gösterileri ilgiyle izlendi. Bu 6.'sı düzenlenen şenliğin açılışına siyasiler ve protokolde ilgi gösterdi. Şenliğe Vali Özdemir Çakacak, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Uşak Milletvekilleri Mustafa Çetin, Nuri Uslu ve Osman Coşkunoğlu, AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper, daire amirleri ve yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı. Bulgaz Dağı Yörükleri Derneği Başkanı Mustafa Şahin, gelecek yıl uluslar arası bir şenlik düzenlemek istediklerini ifade ederek siyasilerden bu konuda destek istedi.
Uşak Valisi Özdemir Çakacak ise Yörük kültürünün önemine değinerek gelecek yıl daha kapsamlı bir şenlik için destek sağlayacaklarını, şenlikte gördüğü heyecanın ve yöre halkının coşkusunun kendisini memnun ettiğini söyledi.
AK Parti Uşak Milletvekili Mustafa Çetin, ise Bir süre önce kenti ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a Yörük şenliği hakkında bilgi verip uluslar arası statüye kavuşturmak için destek istediklerini ifade ederek, " Bu şenlik yöre insanının kaynaşmasına, geleneklerin unutulmadan gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlıyor. Üzeyir Yaylası ilimizin sahip olduğu doğa güzelliklerinin başında geliyor. Bu şenliğin uluslar arası statüye kavuşması için çalışmalar yapıyoruz. Konuyu Kültür Bakanı ile görüştük ve destek için söz aldık. Amacımız şenliği uluslar arası statüye kavuşturup Türkiye'nin dört bir yanından Yörükleri burada ağırlamak ve yurt dışından da özellikle Türkmen soydaşlarımızı davet etmek istiyoruz. Şenliklerde yöresel halk oyunları, cirit gösterileri ve köylerimizin kendilerini tanıttıkları yörük çadırları görülmeye değer. Gelecek yıl hep birlikte el ele vererek bu şenliğimizi uluslar arası statüye kavuşturacağımıza inancım tamdır"dedi.
6. Geleneksel Yörük şenliği Vali Özdemir Çakacak ve beraberindeki heyetin köylerin kurduğu Yörük çadırlarını ziyaret etmesinin ardından saygı duruşu istiklal marşı ve Kuran Kerim okunması ile başladı. Şenlik kapsamında Yörük güzeli seçimi, cirit müsabakaları, halk oyunları gösterileri, mehteran gösterisi, yerel sanatçıların vereceği konserler ve Yörük beyi seçimi gibi etkinlikler yapılacak.