Şehit cenazesinde çirkin saldırı girişimi

Şırnak'ta teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Er Muhammet Özbek, son yolculuğuna Denizli'de binlerce vatandaş tarafından dua ve göz yaşlarıyla uğurlandı. ...

 

Şırnak ' ta teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Er Muhammet Özbek , son yolculuğuna Denizli ' de binlerce vatandaş tarafından dua ve göz yaşlarıyla uğurlandı .

Şehit erin cenazesi dün akşam Şırnak ' tan askeri uçakla Çardak Havaalanı ' na , oradan da 112 Acil Servis ambulansı ile Denizli Asker Hastanesi morguna getirildiği öğrenildi . Bugün Denizli Delikliçınar Yeni Camisi ' ne getirilen şehidin cenaze namazı öğle namazına müteakip kılındı .
Cenaze törenine Denizli Valisi Yavuz Erkmen , AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Mithat Ekici , 11 . Motorlu Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy , Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin , Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci , MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata , MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan , şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı .
Cenazenin cami avlusuna getirilmesinin ardından şehidin annesi Halime Erbay , kısa süreli fenalık geçirirken , acılı anneye ilk müdahale 112 acil servis görevlileri tarafından yapıldı . Cenazede metanetini koruduğu gözlenen şehit babası Ramazan Özbek ' e , Vali Erkmen ve askeri erkan taziyelerde bulundu .
Denizli Müftüsü Mehmet Köse ' nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Türk bayrağına sarılı tabut top arabasına konuldu . Şehit yakınları , protokol üyeleri ve vatandaşlar top arabasıyla birlikte bir süre yürüdü .
Şehit götürülürken Denizli Ülkü Ocakları Dergi Temsilciliği ' ne mensup oldukları öğrenilen bir grup Vali Erkmen , Başkan Zeybekci , AK Parti Denizli milletvekilleri Ekici ve Yüksel ' in bulunduğu protokol üyelerine saldırı girişiminde bulundu .
Polisin sıkı güvenlik tedbirlerini aşamayan gruptan bazı kişilerin attığı pet şişeler asker ve polislere isabet etti . Şehit cenazesinde protestoya katılan kişilerin büyük bir bölümünün cenaze namazını bile kılmaması dikkat çekti .
Şehit Er ' in cenazesi toprağa verilmek üzere Çameli ilçesinin Kirazlıyayla köyüne götürüldü .
Öte yandan , Şırnak ' ta dünkü terörist saldırıda ayağından ve kalçasından yaralanan Denizli ' nin Sarayköy ilçesinden Tolga Ayhan ' ın da yoğun bakımdan çıkarıldığı bildirildi . ( CİHAN )

Zaman