Samsun'da bulunan konuk öğrenciler, lunaparkta doyasıya eğlendi

Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen 25 ülkeden 52 öğrenci, özel turne için bulundukları Samsun'da, lunaparkta giderek doyasıya eğlendi.

Trab

Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen 25 ülkeden 52 öğrenci, özel turne için bulundukları Samsun'da, lunaparkta giderek doyasıya eğlendi.

Trabzon'da yapılan programın ardından cumartesi günü karayoluyla Samsun'a gelen konuk öğrenciler, Tütün İskelesi alanında, Türkçe türküler ve şarkılar söyledi.

Cumartesi günü Tütün İskelesi önünde mini bir program düzenleyen öğrenciler, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz olmak üzere, programa katılan çok sayıda Samsunludan büyük alkış aldı. Başkan Yılmaz, misafir öğrencilerle tek tek tokalaşarak Samsun'a gelmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yılmaz, "Bugün dünyanın 25 ülkesinden 52 öğrencimizi Türkçe olimpiyatı için şehrimizde konuk etmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Bu anlamlı organizasyonu düzenleyen başta Sakarya Dershaneleri yetkilileri olmak üzere, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Programda, Türkçe söylenen türküler ve şarkıların ardından Kırgızistanlı öğrencilerin kolbastı oynaması ise Samsunluları coşturdu.

Geceyi My Hause Otel'de geçiren öğrenciler güne Lunapark'ta eğlenerek başladı. Havanın da güzel olmasıyla Lunapark'ta neşeli saatler geçiren öğrenciler, parktaki oyuncaklara sırasıyla binerek eğlendi. Öğrencilerin özellikle çarpışan arabalara yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Lunaparkta gezen vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği öğrencilerin büyük mutluluk yaşadığı gözlendi. Eğlencesi biten öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi'nin üstü açık gezi otobüsleriyle yaptıkları şehir turunun ardından öğle yemeği için Özel Feza Koleji'nde misafir edildi. Kolejde yeşille mavinin bir arada olduğu nezih bir ortamda yemeklerini yiyen öğrencilere, Kolej yetkilileri ve aileleri yoğun ilgi gösterdi. Yemek ardından müzik eşliğinde minik bir kolbastı ve halk oyunları gösterisi yapan öğrencilere, ziyaretin anısına çeşitli hediyeler de verildi.

Konuk öğrencileri ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Feza Eğitim Kurumları Genel Müdürü Kemal Küçükkaya, "Ben de yurtdışında bir süre görev yaptım. Konuk öğrencilerimizin gelmesiyle anılarım tazelendi. Birlik, beraberlik ve kardeşlik adına misafir öğrencilerimizin Samsun'da bulunmasından dolayı gurur duyuyoruz." dedi.

Öte yandan, Samsunluların heyecanla beklediği ana program bugün saat 20.30'da Yaşardoğu Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Programda konuk öğrenciler, Türkçe şarkı ve şiirler okuyacak, ülkenin değişik yörelerine ait halk oyunları gösterileri sunacak.