Rizeliler Van'dan Memnun Ayrıldı

İstanbul Van Vakfı ve İstanbul Rize Dernekler Federasyonu'nun organizasyonu, Rize Belediye Başkanlığı'nın destekleriyle 2 günlük gezi için Van'a gelen Rizeliler, Vanlıların misafirperverliğinden memnun ayrıldı

Rizeliler Van'dan Memnun Ayrıldı
  İstanbul Van Vakfı ve İstanbul Rize Dernekler Federasyonu ' nun organizasyonu , Rize Belediye Başkanlığı ' nın destekleriyle 2 günlük gezi için Van ' a gelen Rizeliler , Vanlıların misafirperverliğinden memnun ayrıldı .
Cuma günü Van ' a gelerek Van Gölü kıyısında bulunan Ahlat , Adilcevaz ve Erciş ilçelerindeki tarihi ve turistik ören yerleri gezen Rizeliler , Vali Münir Karaloğlu ' nun verdiği sabah kahvaltısına katıldı . Edremit ilçesindeki Merit Şahmaran Oteli ' nin Van Gölü kıyısındaki havuz başında verilen sabah kahvaltısına Vali Karaloğlu , eşi Sevim Karaloğlu , Vali Yardımcısı Halil Berk , Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Yurtman , İstanbul Van Vakfı Başkanı Müjdat Çelik katıldı . Rizeli misafirlere zengin Van kahvaltısında bulunan otlu peynir , bal , kaymak , tereyağı , cacık , murtuğa , kavut , tandır ekmeği , Van çöreği ve kavurmalı yumurta ikram edildi . Sıcak bir ortamda geçen kahvaltı sonrası İstanbul ve Rize ' den gelen misafirler 2 gün kaldıkları Van ' da karşılaştıkları sıcak ilgi ve misafirperverlikten dolayı teşekkür ettiler .
Kahvaltı sonrası bir konuşma yapan Vali Münir Karaloğlu , sivil toplum örgütlerinin yaptığı etkinliğin önemli olduğuna vurgu yaparak , bu tür gezi programlarının sadece Van ile sınır kalmayarak , Türkiye ' nin diğer illerine de yapılması tavsiyesinde bulundu . ' İnsan tanımadığının , bilmediğinin düşmanı olur ' diyen Karaloğlu , " İnsan tanımadığı , bilmediği insana karşı ön yargısı olur . Onun için bizim bilmeye , birbirimizi tanımaya ihtiyacımız var " dedi .
" VAN ' IN GÜZELLİKLERİNİ ÇEVRENİZLE PAYLAŞIN "
Göreve başladıktan sonra Rize , Kocaeli ve İstanbul ' dan çok sayıda dostunun Van ' a geldiğini anımsatan Karaloğlu , ilk kez gelen insanların kafalarındaki Van ile gördükten sonraki Van arasında çok olumlu fikirler edindiğini belirterek , " Özellikle ilk Van ' a gelen herkese aynı soruyu soruyordum . ' Van ' a gelmeden önceki Van ve Vanlı ile ayrılırken düşünceleriniz aynı mı? Müspet ve menfi bir değişikliğiniz oldu mu? Hiç kimse menfi değişti demedi . Herkes müspet değiştiğini ve çok beklediğinin ötesinde bir Van ile karşılaştığını , kafasındaki doğu , kafasındaki Van , kafasındaki Vanlı ile karşılaştığı doğu , Van ve Vanlı çok farklı olduğunu , çok daha müspet olduğunu ' söylediler . Sizlerde aynı şeyleri söylüyorsunuz . O zaman şunu yapacağız . Van ' ı bilenler bilmeyenlere anlatacak . 70 milyon insanı Van ' a getiremeyiz , öyle de bir şansımız yok . Ama siz her biriniz aynı zamanda toplumda lider olan insanlarsınız . Etrafınızda belli çevresi olan , belli çevreyi etkileme kabiliyeti olan insanlarsınız . Bu gördüklerinizi , burada yaşadıklarınızı eğer anlatırsanız zannediyorum bu gezinin maksadı hasıl olmuş olur . Bu güzellikler sadece kendinizde kalmasın . Bunları paylaşın . Türkiye ' nin buna ihtiyacı var . Bu güzellikleri paylaşmaya ihtiyacı var " şeklinde konuştu .
Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Yurtman ve geziye katılanların memnuniyet dileklerini ifade etmelerinin ardından Van Vakfı tarafından otlu peynir , karakovan balı ve lavaş ekmekten oluşan paketler gelen misafirlere hediye edildi . Van Gölü kıyısında gezi anısına çekilen toplu fotoğrafın ardından İstanbul ' dan uçakla gelen misafirler özel bir havayolu şirketine ait tarifeli uçakla Van ' dan mutlu bir şekilde ayrıldı .