Hatay'da Terörist Saldırı

Antakya merkeze bağlı Kisecik köyü kırsalında meydana gelen hain terör saldırısında şehit düşen özel güvenlik görevlisi Mustafa Dolumay'ın cenazesi toprağa verildi.

Dün gece saat 20.00 sıralarında Antakya merkeze bağlı Kisecik köyündeki Akkök Madencilik şirketine ait Eti Krom maden ocağı PKK'lı teröristlerin hain saldırısına uğramış ve çıkan çatışmada maden ocağında görevli özel güvenlik görevlisi Mustafa Dolumay (26) şehit düşmüştü.
Şehit Dolumay için Antakya Mezarlık Kompleksi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ile Garnizon Komutanı Albay Recep Orhan Bakırcı, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Vedat Çolak, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve şehit yakınları katıldı.
Şehidin babası Hammut Dolumay cenaze töreninde metanetini korudu. Yakınlarının desteği ile ayakta duran şehidin kardeşi Mehmet Dolumay da, "Kardeşim ölmedi şehit oldu. Bende askerliğimi doğuda yapacağım. Vatan sağolsun" diyerek gözyaşı döktü. Acılı kardeşi, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç teselli etti. Hain saldırıda eşini kaybetmenin acısını yaşayan Perihan Dolumay da, kucağındaki 10 aylık oğlu Hamit Efe ile tabutun başında ağladı. Oğlunu son kez görmek için tabutun başında feryat eden anne Asiye Dolumay
da bayan polisler tarafından güçlükle sakinleştirilebildi.
Cenaze namazı öncesinde bir konuşma yapan Hatay Valisi Lekesiz, "Anadolu'da yaşamanın bir bedeli var. İşte biz bu bedellerden birisi olmak üzere, dün gece bir maden ocağında görev yapan özel güvenlik görevlisi Mustafa Dolumay kahramanca terör örgütü üyeleriyle yaptığı çatışma sonucunda şehit oldu. Şehit olurken kahramanca çatıştı ve bir teröristinde ölü ele geçirilmesini sağladı. Bu coğrafya da yaşamanın bedeli var. Şer odaklarının bu topraklar üzerinde milleti birbirine düşürme gayreti var. Ama bu şer
odakları bilsinler ki Hatay ve Türkiye demokrasiden vazgeçmeyecek. Hatay ve Türkiye birlik ve beraberliğinden vazgeçmeyecektir. Hatay ve Türkiye terörle mücadele azminden vazgeçmeyecektir."
Yapılan konuşmalardan sonra Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Şehit özel güvenlik görevlisi Mustafa Dolumay'ın cenazesi Antakya Şehitliği'nde toprağa verildi.
(OK-HO-Y)