Bunlar Da Köpek Güzelleri

Bartın'da Çilek Festivali etkinlikleri kapsamında "Güzel Köpek Yarışması" düzenlendi. Süslü köpekler birinci olabilmek için jüri üyeleri ve seyircilerin gözüne girmeye çalıştı.

  28 . Bartın Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali etkinlikleri kapsamında Bartın Avcılar Derneği organizasyonunda " Güzel Köpek Yarışması " düzenlendi . Çağlayan Piknik Alanı ' nda düzenlenen yarışmayı Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın , Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin , Belediye Meclis üyeleri , Gençlik ve Spor İl Müdürü Şakir Erdem , MHP İl Başkanı Sezai Bilgin ve çok sayıda vatandaş izledi . Yarışmaya 10 köpek katıldı . Bir çok cinsten köpekler sahipleri tarafından yarışma öncesinde temizlenerek ,
süslendi . Cins , bakım , temizlik ve eğitim durumuna göre yapılan değerlendirmeler sonucunda " bekçi köpeği " dalında Ayhan Çilingir ' in " Jaguar " isimli köpeği birinci , " av köpeği " dalında Turhan Karayel ' in " Co " isimli köpeği ikinci , " süs köpeği " dalında Tuğberk Palabıyık ' ın " Taran " isimli köpeği birinci ve " ev köpeği " dalında Alara Dadaylı ' nın " Efe " isimli köpeği birinci seçildi . Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın , Gençlik ve Spor İl Müdürü Şakir Erdem ve MHP İl Başkanı
Sezai Bilgin tarafından verildi . Yarışma sonrasında konuşan Avcılar Kulübü Başkanı Mehmet Kırgezen , " Güzel Köpek Yarışması düzenledik . 4 kategoride ödül verdik . Bundan sonraki yıllarda bu yarışmayı daha da geliştireceğiz " dedi .
Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin , " Bu organizasyonda Avcılar Kulübü ' nün büyük emeği vardı . Köpek sahipleri arkadaşlarımız üzülmesin . Herkes birinci olabilir . Birçok cinsin hepsinin ayrı ayrı birinci olması gerekir . Biz yarışmadan ziyade katılım olmasını sağladık . Aslında hepsi birinci . Bartın ' da köpek sevgisi vardır . İnsanlarımız köpeklerimize bakıyorlar " dedi .
Yarışmada birinci seçilen " Efe " isimli köpeğin sahibi Alara Dadaylı kazandığı para ödülünü belediyenin Hayvan Barınağı ' nda bulunan hayvanların bakımlarında kullanılmak üzere bağışladı .