Beko Basketbol Ligi Final Serisi

-BEKO BASKETBOL LİGİ FİNAL SERİSİ -EFES PİLSEN ANTRENÖRÜ ATAMAN: 'BU KUPAYI FENERBAHÇE ÜLKER'E VERMEYECEĞİZ' -'DOPİNGCİ DEMEK, BANA EN BÜYÜK HAKARE-BE

 

-BEKO BASKETBOL LİGİ FİNAL SERİSİ

-EFES PİLSEN ANTRENÖRÜ ATAMAN :

' BU KUPAYI FENERBAHÇE ÜLKER ' E VERMEYECEĞİZ '

- ' DOPİNGCİ DEMEK , BANA EN BÜYÜK HAKARETTİR '

-FENERBAHÇE ÜLKER ANTRENÖRÜ ERDOĞAN :

- ' YAPILAN BASİT HATALAR , MAÇIN GALİBİNİ BELİRLEDİ '

( GÖRÜNTÜLÜ )

İSTANBUL ( A . A ) - 30 . 05 . 2010 - Beko Basketbol Ligi Play-Off Final Serisi ' nin 5 . maçında Fenerbahçe Ülker ' i 83-79 yenerek seride durumu 2-3 ' e getiren Efes Pilsen ' de antrenör Ergin Ataman , şampiyonluğu Fenerbahçe Ülker ' e vermeyeceklerini söyledi .

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Ergin Ataman , basın mensuplarına yönelik olarak , ' İlk kez bu kadar kamera görüyorum . Herhalde hepiniz Fenerbahçe Ülker ' in kupa töreni için geldiniz . Ama biz o kupayı o kadar kolay vermeyeceğiz ' dedi .

Serinin çok sert mücadelelere sahne olduğunu , Thornton ve Kerem Tunçeri ' yi sakatlıkları nedeniyle kaybetmelerinin tesadüf olamayacağını belirten Ataman , sözlerini şöyle sürdürdü :

' Kalan oyuncularımızla da mücadelemize devam edeceğiz . Basketbol olarak iyi oynadığımızı düşünüyorum . Üstün olan taraf bizdik . Oyunu iyi kontrol ettik . İlk devrede 46 sayı bulmamız önemli . Rakocevic ve Ender ' in ciddi katkıları oldu . İkinci yarıda yorgunluk nedeniyle bir ara maç elimizden gidiyor gibi oldu ama özellikle yedekler arasından gelen Ermal , ciddi katkı sağladı takıma . Kalan bölümde de oyunu iyi kontrol ederek bugün maçı kazandık . '

Abdi İpekçi Spor Salonu ' nda yapılan son iki maçta da iyi oynamalarına karşın , kendi hataları nedeniyle mağlup olduklarını ifade eden Ataman , ' Ama bugün emeğimizin karşılığını aldık . Bu kupayı biz Fenerbahçe Ülker ' e vermeyeceğiz ' diye konuştu .

- ' DOPİNGCİ DEMEK , EN AĞIR HAKARET ' -

Ergin Ataman , Fenerbahçe Ülker taraftarlarının kendisi aleyhine ' dopingci ' diyerek tezahürat yapmasına büyük tepki gösterdi .

Serideki 5 maçtır rakip taraftarların kendisi için , ' dopingci ' demeyi sürdürdüğünü , ancak buna karşı hiçbir önlem alınmadığını söyleyen Ergin Ataman , şu ifadeleri kullandı :

' Ben dopingci falan değilim . Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve FIBA , Kerem Gönlüm olayında kulübün bir kusuru olmadığını kabul ederek ceza vermedi . Kerem Gönlüm de bu maddenin doping olduğunu bilmiyordu . Performans artırıcı bir özelliği de yok . ' Dopingci ' demek , benim gibi bir antrenör için en büyük hakaret . Ben Türkiye ' ye Avrupa kupası kazandırmış bir antrenörüm . Her kim olursa olsun , biri buna engel olmalı . Geçen yıl hakem Mehmet Keseratar aleyhine esprili bir pankart açıldığı için burada maç başlatılmadı . Şimdi binlerce kişi benim için , ' dopingci ' diye bağırıyor . Ergin Ataman bu ülkenin antrenörüdür . Dopingci diyemezsiniz . Bu en ağır hakarettir . Fenerbahçe Ülker taraftarını sağ duyuya çağırıyorum . '

Efes Pilsenli oyuncu Sinan Güler ise Fenerbahçe Ülker ' e karşı Çarşamba günkü maçı da kazanıp , yine kendi salonlarında şampiyonluk için maça çıkmak istediklerini belirtti .

-ERDOĞAN : ' BASİT HATALAR GALİBİ BELİRLEDİ ' -

Fenerbahçe Ülker Antrenörü Ertuğrul Erdoğan , final serisinin 5 . maçında yapılan basit hataların galibi belirlediğini söyledi .

Beko Basketbol Ligi Final Serisi ' ne yakışır maçlar yapıldığını belirten Erdoğan , ' Ben zaten serinin henüz bitmediğini söylemiştim . Seride 3-1 öndeydik , ama 1 galibiyete daha ihtiyacımız vardı . Sanıyorum bu avantajın getirdiği bir yumuşaklıkla başladık maça ' dedi .

Erdoğan , savunmada ciddi zaafları olduğunu vurgulayarak , ' Ciddi savunma zafiyetleri gösterdik ve bu maçın geneline de yansıdı . Maçta 83 sayı yememiş olmamız , bir final serisine yakışmadı . Çok basit hatalar , maçın galibini belirledi . Buradaki sonuçtan iyi bir ders çıkarıp , savunma sertliğimizi gözden geçirmemiz gerekecek . Bunun üzerinde duracağız ' diye konuştu .

( MFD-ED-ÜLK-BER )

30 . 05 . 2010 21 : 07 : 18