Bayburt'ta 'Ekmelüddin Baberti' Sempozyumu

Bayburt Valiliği, Bayburt Belediyesi ve Bayburt Üniversitesi'nin işbirliği ve Atatürk Üniversitesi'nin organizatörlüğünde, 700 yıl önce yaşanmış büyük bir hadis, fıkıh ve kelam alimi "Ekmelüddin Baberti'yi" günümüze taşımak amacıyla düzenlenen sempozyum devam ediyor

Bayburt'ta 'Ekmelüddin Baberti' Sempozyumu
Bayburt Valiliği, Bayburt Belediyesi ve Bayburt Üniversitesi'nin işbirliği ve Atatürk Üniversitesi'nin organizatörlüğünde, 700 yıl önce yaşanmış büyük bir hadis, fıkıh ve kelam alimi "Ekmelüddin Baberti'yi" günümüze taşımak amacıyla düzenlenen sempozyum devam ediyor.
37 Akademisyenin katılımıyla dün başlayan "Ekmelüddin Baberti" sempozyumu bugünkü programı da sona erdi. Sabah saatlerinde Şair Zihni Kültür Merkezi'nde başlayan sempozyum öğlenden sonra Baksı Müzesi'nde devam etti.
"Ekmelüddin Baberti" sempozyumunun öğlenden sonra yapılan oturumları Baskı Müzesi konferans salonunda gerçekleşti. Öğlen yemeğinin ardından başlayan sempozyumda 3 oturum yapıldı. Oturumlara konuşmacı olarak katılan akademisyenler ve konuları şöyle oldu:
"Doç. Dr. Galip Türcan, 'Baberti'nin Kelama Bakışı', Yrd. Doç. Dr. Hülya Altunya, 'Baberti'nin Kelami Analizlerinde Rasyonel Dili Dönüşümü Sorunu', Doç. Dr. Arif Aytekin, 'Baberti'nin Vasiye ve Tahavi Akidesi Şerhlerinde İman ve İstitaat Konularına Yaklaşımı', Doç. Dr. Nurettin Turgay, 'Ekmelüddin Baberti'nin Büyük Günahları Kur'an Ekseninde Yorumu', Dr. Zeki Koçak, 'Ekmelüddin el-Baberti'nin Hidaye Şerhi İnayedeki usul-ü Fıkıh Tatbiki', Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hamdi Furat, 'El Baberti'nin el- İnaye İsimli Eserinde Yapılan Ta'lik ve Haşiyeler', Arş. Gör. Kadir Gömbeyaz, 'Baberti'ye Nispet Edilen Bir Fırak Risalesi Hakkında Tespitler ve Mülahazalar', Dr. Behlül Düzenli, 'Osmanlı Fetva Literatürünün Oluşumunda Baberti'nin Yeri ve Önemi', Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz, 'Ekmeleddin Baberti'nin İnaye Adlı Eseri', Prof. Dr. Tahsin Görgün, "Ekmelüddin Baberti'nin Fıkıh Usulü Düşüncesinde Dil ve Mantık İlişkisi', Doç. Dr. Tuncay İmamoğlu â€" Doç. Dr. Ruhatiin Yazoğlu, 'Baberti'yi Modern Dünyada Okumak'"
Baskı Müzesi'nde gerçekleşen sempozyuma Bayburt Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı H. Ali Polat, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Halil Uysal, İl Emniyet Müdürü Mesut İnce, Prof. Dr. Hüsamettin Koçak, akademisyenler, esnaf temsilcileri ve davetliler katıldı
Ekmelüddin Baberti Sempozyu'mu yarın yapılacak son oturum ve çevre gezileriyle son bulacak.