Tribeca'da Ferzan ve Sibel'e ödül verildi

ABD'de düzenlenen bağımsız Film Festivalinden 2 anlamlı ödül ile döndük, Ferzan Özpetek'in 'Serseri Mayınlar' Özel Jüri Ödülü'nü, Sibel Kekilli ise En iyi kadın oyuncu ödülü verildi.

Tribeca'da Ferzan ve Sibel'e ödül verildi
New York’da gerçekleşen, dünyanın en önemli bağımsız film festivallerinden Tribeca’da sinema yaşantısını İtalya’da sürdüren yönetmen Ferzan Özpetek son filmi 'Serseri Mayınlar' Özel Juri Ödülü'nü alırken, Almanya'da yaşayan Türk asıllı oyuncu Sibel Kekilli En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu.

Dünyanın en önemli bağımsız film festivallerinden Tribeca Film Festivali'nde düzenlenen kapanış töreniyle ödül kazananlar belli oldu.

Bu yıl 21 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Tribeca Film Festivali’nde, Feo Aladağ'ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği film "Ayrılık" (When We Leave-Die Fremde) En İyi Film ödülüne layık görüldü. Feo Aladağ'ın eşi Türk asıllı Zuli Aladağ ile birlikte yapımcılığını da üstlendiği filmde, kocasının baskısından kaçıp Almanya'da yaşayan ailesine sığınan bir kadının öyküsü anlatılıyor.

"Ayrılık" 8When We Leave-Die Fremde) filminin başrolünü üstlenen, "Umay" karakterini canlandıran Sibel Kekilli de festivalin "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünün sahibi oldu. Festival komitesi filme 25 bin dolar para ödülü de verdi.

Jüri Özel Ödülü Ferzan Özpetek

İtalya'da sinema hayatını sürdüren yönetmen Ferzan Özpetek'in filmi "Serseri Mayınlar" da festivalden Özel Juri Ödülü'yle dönüyor. Aile dramıyla komediyi birleştiren "Serseri Mayınlar" konusunu sıcaklıkla, espriyle ve hoşgörüyle anlattığı, izleyicileri hem ağlattığı hem de güldürdüğü için bu ödüle layık görüldü. Jüri, izleyicilerde hemen güney İtalya'ya gitme hissi uyandıran filmin yönetmeni Özpetek'i ve özel oyuncuları tarafından tebrik edildi.