Motokrosçuların Adresi Kartepe

Sporun her branşını yapmaya imkan sağlayan arazi yapısı ile cazibe merkezi olan Kartepe sporseverleri buluşturmaya devam ediyor.

Motokrosçuların Adresi Kartepe
Kartepe Suadiye Eğreltisüzü Doğa Sporları Merkezi pek çok faaliyetin yapıldığı merkezlerden biri olurken, hafta sonu motokrosçular bu alanda yaptığı antrenmanları ile piknikçilerinde ilgisini topladı. Yaklaşık bir yıl önce 8 kişilik yönetim kurulu tarafından kurulan Başiskele Motorsporları Kulübü, parkur arayışlarını Kartepe'yi keşfederek sonlandırdı. Oğuzhan Fındıkçı'nın başkanlığını üstlendiği motokrosçular Eğreltidüzü Yaylası'ndaki parkurda çalışmalarına devam etti. Fındıkçı, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'a motokros sporunun yapılabilmesi için böyle güzel bir parkur oluşturduğu için teşekkür ederken, diğer ilçe başkanlarının da bunu örnek almasını istedi.
Kartepe'nin zirvesinde böylesine güzel bir parkura sahip oldukları için ilçedeki motrokrosçulara da seslenen Fındıkçı, "Kocaeli mıntıkasında böyle bir parkur yok. Burayı keşfettiğimiz için çok mutluyuz. Güvenli bir şekilde çalışmalarımızı yapabileceğiz. Bu alan üzerinde bir kaç düzenleme yapılması ardından büyük organizasyonlara imza atılacak bir alana sahip olunacak. Kartepeli motor tutkunlarına da en kısa zamanda bir kulüp kurarak bu parkuru kullanmalarını tavsiye ederim" dedi.
Kartepe'nin doğa sporlarının merkezi olmaya aday bir yayla olduğuna dikkati çeken Fındıkçı, "Hafta sonları Kartepe Eğreltidüzü Yaylası'ndaki bu alana insan ailesi ile gelip eğlenebilir, piknik yaparak hoş bir gün geçirebilir. Her türlü piknik masası, oyun grupları ve her şeyin ötesinde yayla havası içinde spor tutkunları için bir merkez olmuş. Treaking alanları, futbol ve basketbol sahaları yanında çocuk oyun alanları ile cazibe merkezi olan bu alanı Kartepe'ye ve Kocaeli'ye kazandıran Başkan Karabalık'a tekrar teşekkür ederiz" dedi.