Konyaspor'da Play-off sevinci

Bank Asya 1. Lig takımlarından Konyaspor Süper Lig yolunda önemli bir engeli daha geride bıraktı. Kendi sahasında konuk ettiği Giresunspor'u 2-1 ile g

Bank Asya 1. Lig takımlarından Konyaspor Süper Lig yolunda önemli bir engeli daha geride bıraktı. Kendi sahasında konuk ettiği Giresunspor'u 2-1 ile geçen yeşil - beyazlı ekip Play-off'u garantiledi.

Bank Asya 1. Ligi'ne şampiyonluk parolası ve Süper Lig iddiası ile başlayan Konyaspor'da play-off sevinci yaşanıyor. Geçen yıl Süper Lig'den düşen yeşil - beyazlılar tekrar çıkmanın hesaplarını yapıyor. Kendi saha ve seyircisi önünde önemli bir karşılaşmaya çıkan Konyaspor, aldığı galibiyetle taraftarlarını sevince boğdu.

Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, dün sezonun en iyi futbolunu oynadıklarını söyledi. Poljak'ın trafik kazasında sakat kalması ve kaleci Recep'in tutuklanmasıyla takımda morallerin altüst olduğuna dikkat çeken Başkan Karapınar, Süper Lig şanslarının sürdüğünü dile getirdi. Bahattin Karapınar, "Giresunspor ile oynadığımız maç sezonun en iyisiydi diyebilirim. Keşke daha önce böyle oynasaydık da Play-Off'da mücadele etmeden direkt Süper Lig'e çıksaydık. Çeşitli şansızlıklar ve sakatlıklar bizi bu duruma getirdi. Bu maçlarda da daha iyi oynayarak Süper Lig'e çıkan takım olmak istiyoruz. Taraftarımızdan takıma sahip çıkmalarını istiyoruz. Yönetim olarak biz elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Teknik Direktör Ziya Doğan ise çok daha farklı kazanabilecekleri bir maçı 2 - 1 kazandıklarını söyledi. Play-off'a katılmaya hak kazandıklarını belirten Doğan, kalan maçları da en iyi sonuçlarla kapatarak Konyaspor'u hak ettiği Süper Lig'e taşıyacaklarına inandığını anlattı.

Takımın ligin ilk yarısında gol averajıyla lider bitirmesine rağmen, ikinci devrede üst üste alınan kötü sonuçlarla motivasyonunu kaybettiğine işaret eden Teknik Direktör Ziya Doğan, "İlk yarıda alınan puanların yarısını almış olsaydık bu takım çok önceden çıkmayı garantilerdi. Kocaelispor maçının ardından oynayacağımız Hacettepespor maçı arefesinde yaşadığımız üzücü olay çıkışımızı erteledi diyebiliriz. Bugün oynadığımız maç Süper Lig şansımızın devam etmesi açısından çok önemliydi. Rakibimizin çok etkili oyuncuları vardı. Onlara önlem aldık. Ama bugün oyunun geneline baktığımız belki 10-15 tane gol olabilirdi. Çok gol kaçırdık. Bu gol kaçırmalarda beceriksizlikte var. Ama benim esas üzerinde durmak istediğim pozisyona giren oyuncularımın daha müsait durumdaki arkadaşına topu çıkarmamasıydı. Bu nedenle çok gol kaçırdık.'' diye konuştu.

''Maçın son 15 dakikası tam anlamıyla bir işkenceydi. 10-0 galip gelebileceğimiz bir maçta ani bir durumda mağlupta olabilirdik. Bu beni çok düşündürüyor.'' diyen Doğan, sözlerini şöyle tamamladı;

''Oyuncularıma bunu izah edeceğim. Futbol 90 dakika. Son bölümde oyun disiplininden koptuk. O zamana kadar rakibimize pozisyon bile vermedik. Burada taraftarlarımıza play-off'a kalmanın mutluluğunu yaşatırken, kendimizde yaşadık. Bu yeterli mi? Bence Konya şehri bu ülkede alt yapısı Süper Lig'e yatkın en iyi şehirlerden bir tanesi. Tesisiyle, insanıyla müthiş bir atmosfer var. Giresunspor maçının skoru, oynanan iyi oyun, girilen pozisyonlar ve alınan galibiyet oyuncularımın kendilerine olan özgüvenlerini geri getirdi. Biz bu maçta aldığımız galibiyette takılıp kalmayacağız. Önümüzde Altay ile yapacağımız bir maç var. İşi buraya kadar getirmişken bırakmaya hiç niyetimiz yok. Kalan haftaları en iyi şekilde değerlendirerek Konyaspor'u layık süper Lig'e çıkartacağız."