Bursa Rus Kanalında Tanıtılacak

Bursa Valisi Şahabettin Harput'un nisan ayında Moskova fuarına gittiği sırada

Bursa'ya davet ettiği (RUTİD) Rusya Kültür Televizyon Kanalı, 3-4-Mayıs tarihleri arasında Bursa'nın tarihi, kültürel mekanlarını çekerek, Rusya ve komşu ülkelerinde yayınlayacak.
İlk olarak Vali Şahabettin Harput ile röportaj yapan Rusya Kültür Televizyonu kanalı, Harput'a Bursa ile ilgili sorular yöneltti. Bursa isminin nereden geldiğini soran kanal editörü Pleshcheva Tatiana, Bursa'nın tarihi ve kültürel mekanları hakkında bilgiler aldı. Bursa'nın günden güne turizm alanında zenginleştiğini belirten Vali Harput, "Moskova fuarında Bursa'ya davet ettiğimiz dostlarımız şu anda Bursa'nın tarihi ve kültürel mekanlarını Rusya ve komşu ülkelerinde tanıtacaklar. İnşallah Dubai'de gerçekleşecek olan fuarla daha fazla kitleyi Bursa'ya çekebiliriz" dedi.
Bursa'nın tarihi ve kültürel yerlerini çekecek olan Rusya Kültür Televizyonu ekibi gezilerine tarihi valilik binası başta olmak üzere Kent Müzesi ve diğer tarihi mekanlarla devam edecek.