Batman'da Yılın Şoförü Seçildi

Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün Trafik Haftası kapsamında düzenlediği programla yılın şoförü belirlendi.

Programda ayrıca hafta nedeni ile düzenlenen kompozisyon, şiir ve afiş dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törene Batman Valisi Ahmet Turhan, Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vahdettin Bereceli, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını Emniyet Müdürü Hasan Ali Bilim yaptı. Bilim, trafik kurallarına uyulması konusunda uyarılar yaparak kaza nedenlerine ilişkin verileri örnek gösterdi. Daha sonra söz alan Vali Ahmet Turhan,
trafik kazalarının nedeni olarak eğitim eksikliğini gösterdi. Türkiye'nin trafik kazaları açısından Avrupa'da ilk sırada yer aldığını ifade eden Vali Turhan, "Trafik kazalarının önüne eğitimle geçebiliriz. Öğretmenlerimizden isteğim, öğrencileri kurallar konusunda iyi bilgilendirmeleridir. Artık Avrupa'da kazalar açısından birinci olmak istemiyoruz. Son dönemlerde yapılan duble yollar ile kazalar bir nebze olsun azalmış olsa da yine bu yeterli değildir" dedi.
Trafik Haftası çerçevesinde yılın şoförü seçilen İbrahim Susuz plaketini Vali Ahmet Turhan'ın elinden aldı. Kompozisyon, şiir ve afiş dalında ilk üçe giren öğrencilere ödülleri Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vahdettin Bereceli tarafından verildi. Ödül töreninin ardından resim sergisi gezildi.