Türkçe olimpiyatları için Türkiye'ye gelen konuk öğrenciler hat ve ebru sanatıyla tanıştı

8'inci Türkçe Olimpiyatları için dünyanın dört bir tarafından gelen öğrenciler ilk kez hat ve ebru sanatıyla karşılaştı. Gösteriyi ilgiyle izleyen öğr

8'inci Türkçe Olimpiyatları için dünyanın dört bir tarafından gelen öğrenciler ilk kez hat ve ebru sanatıyla karşılaştı. Gösteriyi ilgiyle izleyen öğrenciler ülkelerinde de bu sanatları yapmak istiyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Özkeçeci, müzik-şarkı dalında Jüri üyeliği yapıyor. Hat ve tezhip sanatında çalışmalarını sürdüren Özkeçeci, 120 ülkeden gelen yabancı öğrencilere hat sanatını anlattı. Özkeçeci, "Hat sanatını yabancı öğrencilere uygulamalı bir şekilde anlatacağız. Öğrencilerin Türk sanatı hakkında bilgi alacak olması beni heyecanlandırıyor." dedi.

Fatih Üniversitesi'nde tezhip ve minyatür sanatı çalışmalarını sürdüren Şule Bilge Özkeçeci ise dünyanın değişik yerlerinden gelen öğrencilere ebru sanatını uygulamalı olarak gösterdi ve sanatın tarihçesini anlattı. İlk kez gördükleri ebru sanatını hayranlıkla izleyen öğrenciler de hat sanatı yapmayı denedi. Bosna Hersekli Bea Bunjo (17) ebru sanatını ilk defa gördüğünü belirterek, "Bu sanatı ilk gördüm, gerçekten çok ilginç bir şey. Bosna'da da ebru yapmak isterim." diye konuştu.

Öte yandan, öğrencilerin şarkılarını dinleyen ve değerlendiren Özkeçeci de şunları söyledi: "Burada oldukça yoğun bir program var, toplam 43 örencinin şarkısını dinledik. Hiç birini ayıramıyorum, çünkü hepsi çok güzel söylüyor. Dilleri farklı olan öğrencilerin Türkçe'yi bilmeleri ve bu dilde şiir ve şarkı okumaları takdir edecek bir durum. Beden dil ifadeleri beni çok duygulandırdı. Şarkıları seçmekte zorlandık. Hepsi bizim için birinci."