Simav'da Mezuniyet Sevinci

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'ne (DPÜ) bağlı Simav Teknoloji Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu'nun bu yıl mezun verdiği 800 öğrencisi için düzenlenen mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu

Simav'da Mezuniyet Sevinci
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'ne (DPÜ) bağlı Simav Teknoloji Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu'nun bu yıl mezun verdiği 800 öğrencisi için düzenlenen mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu. Törenle uğurlanan mezun öğrenciler Simav'dan ayrılmanın hüznünü, yeni bir hayata atılmanın ise sevincini bir arada yaşadı. Simav Teknoloji Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu Muradınlar Kampusunda gerçekleşen mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Simav Cumhuriyet Lisesi Folklor ekibinin gösteri yaptığı programda Simavlılar ve çok sayıda davetli gönüllerince eğlendi. Mezuniyet törenine Simav Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, Simav Belediye Başkan Vekili Doğan Eren, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, akademisyenlerle öğrenci velileri ve davetliler katıldı.
Törende Kaymakam Cengiz Horozoğlu, Rektör Güner Önce, Belediye Başkan vekili Doğan Eren, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Rüştü Güntürkün ile Simav M.Y.O. Müdürü Mehmet Korkmaz yaptıkları konuşmalarda öğrencilere yönelik mesajlar verirken fakülte ve meslek yüksek okulunun geleceği ile ilgili yapılması gerekenleri anlattılar. Son olarak öğrenciler adına konuşan Resul Yıldız isimli öğrenci, "Bizi evlatları gibi bağrına basan, yaramazlıklarımızı hoşgören sıcakkanlı Simav halkı ile kaplıcası, doğal güzellikleri ile bizleri büyüleyen Simav'ı hiçbir zaman unutmayacağız. Bundan böyle Simav'ın fahri birer hemşerisi olacağız" dedi.
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere Kaymakam Cengiz Horozoğlu, Belediye Başkan Vekili Doğan Eren, Rektör Güner Önce tarafından birer altın ve belgeleri takdim edildi. Mezuniyetleri havaya kep fırlatarak coşku içerisinde kutlayan öğrenciler aileleri ve yakınlarıyla ikram edilen etli pilava kaşık salladılar.