Pervin Özdemir 'Dalya' Dedi

İzmirli seramik sanatçısı Pervin Özdemir 100'üncü seramik sergisiyle Güzelyalı Kültür Merkezi galerisinde sanatseverlerle buluştu

Pervin Özdemir 'Dalya' Dedi
İzmirli seramik sanatçısı Pervin Özdemir 100'üncü seramik sergisiyle Güzelyalı Kültür Merkezi galerisinde sanatseverlerle buluştu. Sergide, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın yanı sıra Prof.Dr.Şadan Gökovalı ve Özdemir'in öğrencileri de sanatçıyı yalnız bırakmadı.
Pervin Özdemir'in Konak Belediyesi'nin seramik kurslarında eğitmenlik yaptığını hatırlatan Başkan Tartan, "Toprak, su ve ateşi sanat eserlerine dönüştüren Pervin Özdemir, sanat eserleriyle İzmir'i dünyaya tanıtıyor. Abidin Dino ve Cevat Şakir gibi ustaların çalışmalarını seramik alanına taşıyan sanatçımız Anadolu'yu kendi coğrafyasından çıkartıp dünyaya tanıtmayı hedefliyor. Sanat eleştirmenlerinin bir ekol olarak gördüğü bir sanatçıyla çalıştıkları için kursiyerlerimiz çok şanslılar. Özdemir, önümüzdeki günlerde açılacak, Türkiye'nin ilk Mask ve Kostüm Müzesi için değişik ülkelerden masklar çalışmasını üstlenerek müzeye önemli katkılar sağlıyor" dedi. Daha önce 32 kişisel ve 67 karma sergiyle sanatseverlerle buluşan Pervin Özdemir'in 100'üncü sergisi 19 Haziran 2010 tarihine kadar gezilebilecek.