Kurtuluş İçin Koştular

Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü kapsamında "7'den 70'e Kurtuluş Maratonu" 225 erkek 11'de bayan sporcunun katılımı ile yapıldı.

Kurtuluş İçin Koştular
Kaymakam İzzettin Sevgili, Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın işareti ile Kozan Tarihi Roma Köprüsünden başlayan maraton, Hastane Kavşağı Türk Büyükleri Meydanı'nda son buldu.
Vatandaşları spora teşvik etmek için organize edilen maratona çeşitli yaş gruplarından yarışmacıların katılması dikkat çekti. Start verildikten sonra birbirleri ile kıyasıya bir koşu rekabetine giren yarışmacıların mücadelesi maratonu renklendirdi.
2100 Metre olan mesafeyi 7 dakikada tamamlayan yarışmacılardan Birinci Mehmet Tatlı, 7 dakika 10 saniye ile ikinci İsa Özaslan, 8 dakika ile üçüncü Ferit Kardaş olurken, Bayanlar kategorisinde ise 1. Seda Temurtaş, 2. Mislina Kütük ve 3. Elif Akkaya derece alan öğrencilerden oldu.
İlk üçe giren yarışmacılar 300-200-100 TL ile ödüllendirilirken katılan tüm yarışmacılar da Kozan Belediyesi tarafından 2 Hafta boyunca havuz ve sinemadan ücretsiz yararlanma hakkı elde ederken tüm yarışmacılara birer de forma hediye edildi.
Kaymakam İzzetin Sevgili ve Belediye Başkanı Kazım Özgan, Gençleri spora teşvik etmek için faklı spor dallarında ödüllü turnuvalar ve yarışmalar düzenlediklerini kaydetti.
Geçtiğimiz yılki maratona191 yarışmacı katılırken bu yılki maratona toplam 236 sporcunun katıldığı gözlendi.