İzmir'e Katip Çelebi üniversitesi geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 7 ile yeni devlet üniversitesi kurulmasını öngören tasarı 27 Mayıs 2010'da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul ed

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 7 ile yeni devlet üniversitesi kurulmasını öngören tasarı 27 Mayıs 2010'da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. İzmir'e kurulması düşünülen, İzmir Turgut Reis Üniversitesi'nin adı, Tuğrul Yemişçi tarafından verilen önerge ve Mehmet Tekelioğlu'nun da desteğiyle "Katip Çelebi Üniversitesi" olarak değiştirildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi, İzmir'in eğitim alt yapısının yeni bir üniversiteyi kaldırabileceğini belirterek, Katip Çelebi Üniversitesi'nin İzmir'e ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Katip Çelebi Üniversitesi'nin fakülte, yüksekokul ve enstitüleri şöyle olacak:, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Orman Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Turizm Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü.