İhtiyaç sahibi çiftlerin nikah sevinci

Kayseri'de maddi imkansızlıklar nedeniyle nikah kıydıramayan genç çiftler, Melikgazi Belediyesi ile Gençleri Evlendirme ve Aileyi Koruma Derneğince ya

Kayseri'de maddi imkansızlıklar nedeniyle nikah kıydıramayan genç çiftler, Melikgazi Belediyesi ile Gençleri Evlendirme ve Aileyi Koruma Derneğince yapılan girişimler sonucu nikah sevinci yaşardı. 2 yıllık evli ve bir çocukları bulunan Çıklafırıncı çifti ise kıyılan toplu nikahta sevinç yaşayanlar arasındaydı.

Melikgazi Belediyesi ile Gençleri Evlendirme ve Aileyi Koruma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen 15. Geleneksel Toplu Nikah Töreni Melikgazi Belediyesi Nikâh Salonu'da gerçekleştirildi. Nikâh törenine Melikgazi Kaymakamı Nusret Dirim, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve dernek yönetim kurulu başkanı ile nikâhları yapılacak olan çiftlerin aileleriyle çok sayıda davetli katıldı. Alkışlar arasında salona gelen çiftlerin oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.

7 çiftin nikâhlarını Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç kıyarlarken, nikah şahitliklerini Melikgazi Kaymakamı Nusret Dirim ve dernek yönetim kurulu üyeleri yaptı.

Nikâhları kıyılan çiftlere Melikgazi Belediyesi ve hayırseverler tarafından da çeyrek altın hediye edildi.

Toplu Nikah töreninin en dikkat çeken çifti ise 2 yıllık evli olan ancak bu zamana kadar resmi nikahları olmayan 1 çocuklu Kadir Çıklafırıncı-Menekşe Karaağaç çifti oldu. Nikahları kıyılan çift bu zamana kadar maddi imkansızlık yüzünden nikah yaptıramadıklarını belirterek, Melikgazi Belediyesi'ne ve Gençleri Evlendirme Derneği'ne teşekkür etti.