Gürsel Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü

Sürpriz bir şekilde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) dışı kalan Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşme çıkışında açıklamalarda bulunan ...



Sürpriz bir şekilde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) dışı kalan Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Görüşme çıkışında açıklamalarda bulunan Gürsel Tekin, 'Hiç kimseye kırgınlığım ne bugün ne de yarın olacak. Genel Başkan uygun görürse İstanmbul il başkanlığına dönerim. Makamım olmasa da Genel Başkanımın yanında bir nefer gibi bulunacağım'' dedi.
AYRINTILAR GELİYOR...
KILIÇDAROĞLU'NUN MYK'SINI ÖNDER SAV ŞEKİLLENDİRDİ, TEKİN LİSTE DIŞI KALDI
Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı'na gelmesinin ardından Parti Meclisi (PM) ilk toplantısını yaptı. Toplantıda 20 kişilik Merkez Yürütme Kurulu (MYK) belirlenirken, İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, MYK dışında kaldı. Kılıçdaroğlu'nun "A takımı"nda ağırlıklı olarak Önder Sav'cılar ile Deniz Baykal karşıtı isimler yer alırken, Baykal'a yakın isimler tamamen dışarıda kaldı.
CHP'nin 22 Mayıs'ta yapılan 33. Kurultayı'nın ardından Genel Başkanlığa seçilmesi ve 80 kişilik PM'nin ardından gözler bugün oluşacak MYK'ya çevrilmişti. CHP'nin 'beyin takımın'ın şekillendiği toplantıda yeni dönemde nasıl bir yapıya kavuştuğunu da ortaya koydu. PM toplantısında 20 kişilik MYK şu isimlerden oluştu: "Ali Koçer, Abdullah Özer, Önder Sav, Faik Öztrak, Umut Oran, İzzet Çetin, Tekin Bingöl, Haluk Koç, Süheyl Batum, Gülsün Bilgehan Toker, Nevin Gaye Erbatur, Şahin Mengü, Berhan Şimşek, Hakkı Süha Okay, Abdülrezzak Erten, Mevlüt Coşkuner, Turgut Dibek, Mahmut Duyan, Gökhan Günaydın ve Hüseyin Karakoç."
Kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte hareket ederek aktif rol oynayan İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ise 20 kişilik kadroda yer almadı.
ÖNDER SAV YERİNİ GÜÇLENDİRDİ
PM toplantının ardından toplanan ilk MYK toplantısında ise Genel Sekreter ile Genel Sayman'ın yanı sıra Genel Başkan vekilleri de belirlendi. Buna göre, Önder Sav, yeniden CHP Genel Sekreteri yapılırken, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak Genel Saymanlığa getirildi. Bu görevi daha önce Deniz Baykal'a yakınlığı ile bilinen Mustafa Özyürek yapıyordu. Yeni dönende CHP Grup Başkanvekilliğinden istifa eden Hakkı Suha Okay, Umut Oran, Nevin Nur Gaye Batur, Haluk Koç Genel Başkan vekilliklerine getirildi. Umut Oran ve Haluk Koç daha önce CHP Genel Başkanlığı için Deniz Baykal'a karşı mücadele etmişti.
DİKKAT ÇEKEN İSİMİLER
CHP'nin yeni oluşan MYK'sında dikkat çeken isimler de var. Bunlardan biri İsmet İnönü'nün torunu Gülsüm Bilgehan Toker oldu. MYK'ya giren Bilgehan Toker, yurtdışı politikalardan sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı görevini de yürütecek. Daha önce adı DP Genel Başkanlığı için geçen Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Süheyl Batum da Kılıçdaroğlu'nun yeni ekibinde.
MYK'da en büyük sürpriz Gürsel Tekin isimde yaşandı. 29 Mart 2009 seçimlerinde İstanbul'da yaptığı açılımlar ve ortaya koyduğu performansa yıldızı parlayan Tekin, Kurultay'da Önder'in hazırladığı listeye itiraz edip alternatif liste hazırladı. Gürsel Tekin, 80 kişilik PM'ye girdi ancak 20 kişilik MYK'ya giremedi. Gürsel Tekin, PM üyesi olduğu için İstanbul İl Başkanlığı otomatik olarak düştü. Tekin yeni dönemde ikisinden birini seçmek zorunda kalacak. Tekin'in, İstanbul'a dönerek bazı muhalif milletvekilleriyle birlikte özellikle Önder Sav'a karşı bayrak açabileceği konuşuluyor. (CİHAN)

Zaman