Giresun Tso'dan 'İlçelerde Buluşuyoruz' Projesi

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO), "İlçeler ile Buluşuyoruz" projesi kapsamında üyelerine yönelik KOSGEB kredilerinden nasıl faydalanabilecekleri konusunda bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO), "İlçeler ile Buluşuyoruz" projesi kapsamında üyelerine yönelik KOSGEB kredilerinden nasıl faydalanabilecekleri konusunda bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor.
KOSGEB'in yeni kredi avantajları konusunda ilk toplantılarını Dereli ilçesinde gerçekleştiren Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ikinci toplantılarını ise Espiye ilçesinde düzenledi. Toplantıya Espiye Kaymakamı Mitat Gözen, Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Meclis Başkanı İbrahim Kara, Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Karadere, ilçenin mülki amirleri, Ticaret ve Sanayi Odası meclis ve yönetim kurulu üyeleri ile
çok sayıda GTSO üyesi katıldı.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu. "KOSGEB'in yeni kredi avantajlarını sizlere anlatmak,siz üyelerimizin de bu kredilerden en üst düzeyde faydalanmanızı sağlamak için burada toplanmış bulunuyoruz. KOBİ'lerimiz için haziran ayında yürürlüğe girecek çok avantajlı ve geniş tabanlı KOSGEB kredileri ve hibeleri olacak. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri olarak bunlardan yararlanın" dedi.
Mevcut yatırımların güçlenmesi için KOSGEB kredi ve hibe projelerinin değerlendirilmesinin bölge açısından önemli olacağına vurgu yapan Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere ise, "Özellikle Espiye arazi yapısı ile yatırıma müsait bir bölgedir. KOSGEB avantajları başta olmak üzere her türlü yatırım avantajlarının uygulamaya konulabileceği bir ilçeyiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından KOSGEB'in 2010 yılına dönük yeni kredi paketleri hakkında bilgiler veren KOBİ Uzmanı İbrahim Ustaömer, bu avantajlardan faydalanılması için en kısa zamanda KOSGEB kayıtlarının yenilenmesi gerektiğine değindi. Ustaömer, KOSGEB'in yüzde 50'ye varan hibe fonları bulunduğu gibi sıfır faizli kredi destekleri olduğunu da sözlerine ekledi.