Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Mısır'da

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ resmi temaslarda bulunmak üzere Kahire'ye geldi.

21.30 sıralarında Kahire'ye gelen İlker Başbuğ'u havaalanında Kahire Bölge Komutanı General Nebil El Mühendis, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ve diğer Mısırlı ve Türk yetkililer karşıladı. Yarın sabah Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile görüşecek olan Başbuğ, Mısır Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Hüseyin Tantavi ile de bir araya gelecek. Mısır meçhul asker anıtına çelenk koyacak olan Başbuğ, Nadi El Sikke bölgesinde yer alan Türk şehitliğini de ziyaret ederek, yarınki programını tamamlamış olacak.

Ziyaret çerçevesinde özellikle 2 ülke arasındaki askeri ilişkilerin değerlendirilmesi bekleniyor. Görüşmelerde tarafların askeri, bölgesel ve güvenlik konularını da ele alacakları öngörülüyor. Başbuğ pazar günü ise Mısır piramitleri, Selahaddin Eyyubi Kalesi ve Kavalalı Mehmet Ali Paşa Camii gibi Mısır'ın tarihi yerlerini gezecek.

Başbuğ'un Mısır'a gerçekleştirmiş olduğu bu ziyaret normalde geçen şubat ayında yapılacaktı ancak, ordudaki yüksek rütbeli subayların tutuklanmasının ardından 3 ay ertelenmişti.