Gediz Üniversitesi'nden uluslararası sempozyum ilklerine bir yenisi eklendi

Gediz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 3 - 5 Haziran 2010 tarihleri arasında düzenleyeceği "1. Uluslararası Temel Bilimler ve Mühendislikte Hes

Gediz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 3 - 5 Haziran 2010 tarihleri arasında düzenleyeceği "1. Uluslararası Temel Bilimler ve Mühendislikte Hesaplamalar Sempozyumu"nda (The First International Symposium on Computing in ScienceEngineering) dünyaca ünlü akademisyenleri bir araya getirecek.

Uluslararası düzeyde önemli bir bilimsel buluşmanın ev sahipliğini yapmaya hazırlanan Gediz Üniversitesi'nin, Kuşadası Pine Bay Otel'de gerçekleştireceği sempozyuma 14 ülkeden 110 üniversite ve 450'ye yakın akademisyen katılacak.

Hazırlıkları, Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Güneş'in öncülüğünde Gediz Üniversitesi'nden 32 kişilik bir akademisyen grubu tarafından Eylül 2009'dan bu yana sürdürülen toplantı kapsamında 88 oturum yapılacak ve 292 bildiri sunulacak.

Gediz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Güneş, yeni kurulmuş bir üniversite olarak böylesine kapsamlı ve uluslararası bir sempozyuma imza atmaktan dolayı gururlu olduklarını söyledi. Güneş, "Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek "Bilim ve Mühendislik Hesaplamaları Sempozyumu" sayesinde bilimsel anlamda önemli işbirliklerinin oluşması için çok ciddi bir zemin hazırlayacağız. Sempozyum, konularında çalışan ulusal ve uluslararası bilim insanlarının bir araya getirilmesi, birçok özgün çalışmanın tartışılması ve bilim insanlarının birbirini tanıması ve bilimin yayılmasında önemli rol oynayacak." diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik de Gediz Üniversitesi'nin bilgi ve teknoloji üretme merkezi olmayı amaçladığını söyledi. 2 gün sürecek sempozyuma, Ottawa, Oklahoma, Helsinki ve Türkiye'den 6 davetli konuşmacı katılırken; Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Janos D. Pinter de çok özel eğitim programı sunacak.

Kaliforniya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Lotfi Askar Zadeh, Bilkent Üniversitesi'nden Prof. Dr. Orhan Güvenen, TOBB Üniversitesi'nden Prof. Dr. Burhan Türkşen, Ottawa Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tuncer Ören, Celal Bayar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Helsinki Üniversitesi'nden Prof. Dr. Vesa Niskanen, Oklahoma Üniversitesi'nden Prof. Dr. Dursun Delen, sempozyumun diğer önemli katılımcıları arasında yer alıyor.

Sempozyumu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Tübitak, Türksat, Research Association for Scientific, Orkide Yağları, Kavuklar Grubu, Özkul Halı, Derici Grup, Mega Telekom A.Ş., Ege Plastik, Potek ve Emarketturkey gibi Kamu ve özel sektörde büyük kuruluşlar destekliyor. Sempozyum da sunulacak olan bildiriler bir kitap halinde yayınlayacaklarına dikkat çeken Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Güneş sözlerini şöye sürdürdü: "A sınıfı iki uluslararası dergi çalışmamıza büyük ilgi duyarak, sunulacak bildirilerden oluşacak özel sayılar yayınlayacak Bu dergilerin isimleri, Expert system with application ve Mathematicalcomputational applications."