Erdoğan, Türkiye'nin Büyüme Hedefini Değerlendirdi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türkiye'nin iktidarları döneminde her yıl standart olarak bir basamak büyüyerek dünyanın 16'ncı, Avrupa'nın 10

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türkiye'nin iktidarları döneminde her yıl standart olarak bir basamak büyüyerek dünyanın 16'ncı, Avrupa'nın 10. büyük ülkesi konumuna geldiğini belirterek, "Hedefimiz, Türkiye'yi Avrupa'nın altıncı, dünyanın 10. büyük ülkesi yapmaktır" dedi.
Erdoğan, MÜSİAD Gaziantep Şubesi'nin düzenlediği Geleneksel Bahar Toplantıları'nda yaptığı konuşmasında, bir zamanlar sermayenin sadece İstanbul'dan örgütlenerek idare edilmeye çalışıldığını, Anadolu sermayesinin ise kabul edilmediğini, Anadolu'da yeşeren fidanların adeta boğdurulduğunu ve onlara hayat hakkının tanınmadığını söyledi. Erdoğan, "1990 yılında 5-10 kişilik idealist kardeşlerimiz MÜSİAD'ı kurmuşlar ve Anadolu'da sermayenin gelişmesini o kadar sağlamışlar ki, bugün Gaziantep ihracatta bu yıl 4 milyar doları hedefliyor. Bu Anadolu insanına yaradı. Kime yaradı? Sokaklarından geçen her 3 kişiden birinin Güneydoğu'dan göç eden Gaziantep insanına yaradı. Bugün o insanlar Gaziantepliyim demekten gurur duyuyor, iftihar ediyorlar. Çünkü burada ekmek, aş, eğitim, sağlık buluyorlar. Çünkü kendi irademizle kendi hür teşebbüslerimizi gerçekleştiriyoruz. Gaziantep bugün itibariyle marka bir şehirdir. Türkiye'nin ibretle, ilginç bir şekilde saygınlıkla izlediği illerin başında bir numaralı şehir oldu. Bu kıvılcımı atanlardan birinin de MÜSİAD olduğunu unutmayalım" diye konuştu.
Partisinin iktidara gelmesinin ardından Türkiye'nin hızlı bir büyüme gerçekleştirdiğinin altına çizen Erdoğan, ülkenin kalkınmasına, demokrasinin gelişmesine engel olan bürokrasiyi aşmaya çalıştıklarını ifade etti. Erdoğan, şöyle devam etti:
"AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye dünyanın 24. büyük ülkesiydi ve her yıl standart olarak bir basamak büyüyerek, bugün dünyanın 16. büyük ülkesidir. Avrupa'nın 10. büyük ülkesidir. Koyduğumuz hedef, Avrupa'nın ilk altısında, dünyanın ilk 10'unda olmalıyız. Gelişmelere baktığımızda bunun doğru olduğunu da görüyoruz. Bu hedefe doğru gitmek çok kolay, dikkat ederseniz, bakın Gaziantep örneği çok önemlidir. Gaziantep gelişmişliğini tamamladı. Demek ki, ülkemiz gelişmişliğini tamamlarsa, terörü de ve benzeri tüm cerahatleri üzerinden atacaktır. O halde biz, hamlelerimize engel olan, bürokratik engelleri aşmamız lazım. Biz şu anda, bürokrasiyi, Türkiye'nin önündeki handikapları aşmaya çalışıyoruz. Milletin önünü açmaya çalışıyoruz. Kalkınmada da millete güven vermeliyiz."