CHP MYK listesinde Gürsel Tekin yok

CHP'de Merkez Yönetim Kurulu listesi belli oldu. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin hazırlanan listede yer almadı... HABER DEVAM EDECEK

CHP'de Merkez Yönetim Kurulu listesi belli oldu. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin hazırlanan listede yer almadı... HABER DEVAM EDECEK Önder Sav Genel Sekreter olarak CHP MYK'sında görev alırken Faik Öztrak da Genel Sayman seçildi. 20 kişilik MYK'nın 12'si milletvekillerinden oluştu.

Parti MYK'sında görev alan diğer isimler ise şunlar oldu:

Hakkı Süha Okay
Mahmut  Duyan
Süheyl Batum
Umut Oran
Berhan Şimşek
Şahin Mengü
İzzet Çetin

Haber devam edecek

Nasıl işleyecek...

Kurultay'da seçilen yeni parti meclisi önce genel sekreter ve genel sayman ardından da merkez yönetim kurulu için gizli oylama yapacak.

Kılıçdaroğlu'na verdiği destekle, CHP'de yönetim değişikliğinin yolunu açan Önder Sav'nın yeniden genel sekreter seçileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Genel saymanlık için de Faik Öztrak ile Nihat Matkap'ın ismi geçiyor.

Kılıçdaroğlu, seçilecek MYK üyelerinden dördünü genel başkan yardımcısı olarak belirleyecek. Hakkı Süha Okay, Gürsel Tekin ve Gülsün Bilgehan'ın genel başkan yardımcısı olması bekleniyor.

Haluk Koç, Süheyl Batum, Tekin Bingöl, Hurşit Güneş, Oğuz Oyan, İzzet Çetin, İsa Gök, Gaye Erbatur, Çetin Soysal, Şahin Mengü, Mesut Değer MYK'ya girmesi beklenen diğer parti meclisi üyeleri arasında sayılıyor.

CHP'de vitrin değişikliği salı günü toplanacak ilk grup toplantısında da devam edecek. Kılıçdaroğlu ve Okay'dan boşalan iki grup başkanvekilliği için seçim yapılacak.

Yönetim Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi'nin seçilmesinden yana. Ancak iki aday daha var. Adana Milletvekili Tacidar Seyhan ile Konya Milletvekili Atilla Kart.

Deniz Baykal'ın geri dönmesi için imza veren yaklaşık 40 milletvekilinin Seyhan'a destek vereceği  belirtiliyor. Seyhan, adaylığını açıklamadan önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüştü. Kılıçdaroğlu Seyhan'a, "demokratik bir yarış olsun herkese eşit mesafedeyim" mesajını verdi


CNN Türk