CHP'de Gürsel Tekin şoku

CHP'de yeni MYK yönetimi belli oldu. İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin MYK'ya girmedi.

CHP'de Gürsel Tekin şoku
CHP'nin 33. kurultayında belirlenen yeni PM (Parti Meclisi) bugün ilk toplantısını yaptı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın PM öncesi açıklama yapma geleneğini sürdürmedi. Dakikliği ile dikkat çeken Kılıçdaroğlu, saat tam 10.00'da toplantıyı başlattı.

PM, genel sekreter ve genel sayman ile diğer MYK(Merkez Yönetim Kurulu) üyelerini seçti.

MYK, Genel Başkan, Genel Sekreter, Genel Sayman, 4 Genel Başkan Yardımcısı, 4 Genel Sekreter Yardımcısı ve 9 üye olmak üzere 20 kişiden oluşuyor.

GENEL SEKRETER ÖNDER SAV

PM üyeleri ilk olarak "genel sekreter" ve "genel saymanlık" için ayrı ayrı oy kulladı. Genel Sekreter Önder Sav, Genel Sayman ise Faik Öztrak oldu.

GÜRSEL TEKİN YOK

Kulislerde, Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve Haluk Koç'un MYK'da Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaları bekleniyordu.

Ancak Gürsel Tekin hazırlanan MYK listesinde yer almadı.

İŞTE MYK'DAKİ İSİMLER

CHP'yi seçime götürecek kadro olma özelliğini de taşıyan 20 kişilik MYK'da 12 milletvekili görev aldı. MYK şu isimlerden oluştu:

BATUM VE ORAN MYK'DA

Milletvekili olmayan isimler: Süheyl Batum, Gülsün Bilgehan, Mahmut Duyan, Gökhan Günaydın, Hüseyin Karakoç, Berhan Şimşek, İzzet Çetin, Umut Oran.

MYK'nın milletvekili üyeleri: Gaye Erbatur, Mevlüt Coşkuner, Turgut Dibek, Ali Koçal, Abdullah Özer, Önder Sav, Tekin Bingöl, Haluk Koç, Şahin Mengü, Hakkı Süha Okay, Faik Öztrak, Abdulrezzak Erten


İŞTE GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI

Genel Başkan Yardımcığı'na ise Hakkı Süha Okay, Haluk Koç, Gaye Erbatur ve Umut Oran seçildi.

Vatan