Btp Genel Başkanı Prof.dr. Haydar Baş Gümüşhane'de

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Gümüşhane'de katıldığı "EkoAnaliz" programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Baş, Gümüşhane'de toprak altındaki Altın'ın Türkiye'ye 100 yıl yeteceğini söyledi.
Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve bazı televizyon kanallarının canlı olarak yayınladığı "EkoAnaliz" programında BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, ülke gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Prof.Dr. Baş, konuşmasında hükümet politikalarını eleştirmesinin yanı sıra geçtiğimiz hafta yapılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kongresinde genel başkanlığa seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Kılıçdaroğlu'nun 12 yıldır partinin içindeki birisi olarak bugüne kadar kongrede belirttiği hususları niye lanse etmediğini sorgulayan Baş, partisinin Milli Ekonomi Modelinde bahsi geçen konuların bugün Türkiye'deki siyasi partilerin kullandıklarını fakat modeli inkar ettiklerini söyledi.
Konuşmasının büyük bir bölümünü Gümüşhane'deki madenlere ayıran BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, gelini ve damadının Gümüşhaneli olduğunu beyanla başladığı konuşmasında, Gümüşhane'de yerin altında Türkiye'yi 100 yıl besleyecek altının olduğunu fakat bu altını işleten firmaların bunu gizlediğini iddia etti. Zaman zaman sert ifadeler kullanan Baş, madenlerde eskiden yüzde 15 olan verginin AK Parti hükümeti döneminde yüzde 2'ye düşürüldüğünü, buna rağmen Gümüşhane'de altın çıkaran firmanın geçtiğimiz yıl 38
milyon TL vergi ödediğini belirterek, madenin olduğu bölgede 1 ton toprakta 126 gram altın olduğu halde firmanın bunu 10 gram olarak beyan ettiğini söyledi.
Partisinin Milli Ekonomi Modeli'nin dünyada yaklaşık 100 ülkede kabul gördüğünü ve kısmen uygulanmaya konulduğunu belirten Baş, "Bu model Türkiye'de uygulanmaya başladığı zaman en kısa zamanda Türkiye dünyanın birinci devleti ve milleti olur. Avrupa ve Amerika birkaç yıl sonra bizi ancak arkadan takip eder. Biz Avrupa'dan, Asya'dan, Afrika'dan Türkiye'ye hatta Gümüşhane'ye işçi getireceğiz." dedi.
Türkiye'nin son yıllarda yaptığı KİK özelleştirmelerini de ağır bir dille eleştiren Prof.Dr. Haydar Baş, 38 milyar TL masraf edilerek özelleştirilmeleri için masraf edilen KİK'lerin 38 milyar TL'ye satıldığını, satılan bu KİK'lerden satılmadan önce yılda 70 milyar TL vergi verdiklerini söyledi.
Konuşmasının bir bölümünde devlet-millet olgusuna vurgu yapan Prof.Dr. Baş, şunları söyledi: "Devleti güçlü olmayan milletten asla bir şey olmaz. Sizin eğer devletiniz varsa milletiniz var demektir. İki şeye çok önem veririm. Devlet ve millet artı asker ve millet. Bu iki ana kurum kimi bekler, kimi korur: Milleti bekler ve korur. Devletiniz yok, ordunuz yok o zaman sizin adınıza millet denmez. Yıllardan beri devlet ve ordu düşmanlığı yapılıyor. Ben bunu konuştuğum zaman derin devlet adamı diyorlar bana.
Eğer bu kurumlar olmazsa, millet denilen kurum asla olamaz. Millet olarak tarih sahnesinde kalabilmemiz için mutlaka bu kurumların devamı şarttır. Bu millete ömür biçenler yanılıyorlar. Tarihin en güçlü milleti, en güçlü devleti ve en güçlü ordusu bizimdir."
Programında sonunda BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'a bazı vatandaşlar ve partililer tarafından çeşitli hediyeler verildi. BTP Gümüşhane İl Başkanı İsmail Kaya, plaket ve maden kayaları hediye ederken, Gümüşhanespor taraftarları da atkı ve Haydar Baş yazılı forma hediye etti. Partililerin de çeşitli hediyeler verdiği Haydar Baş, tüm konukları Zigana dağında et yemeye davet etti.
Programa BTP Genel Başkan Yardımcıları Op.Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi, Dr. Mehmet Emin Koç, Dr. Fuat Şengül, Bursa Ovaakça Belediye Başkanı Ali Garaçoğlu, Trabzon İl Başkanı Nihat Hekimoğlu ve Gümüşhane İl Başkanı İsmail Kaya konuşmacı olarak katıldı. Salonda bulunanların sorularının da cevaplandırıldığı program yaklaşık 2.5 saat sürdü.