Alsancak'ta Renkli Günler

Konak Belediyesi, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği ile çeşitli firmaların katkılarıyla düzenlenen 9'uncu Alsancak Şenliği kapsamında renkli etkinlikler gerçekleştirildi

Alsancak'ta Renkli Günler
Konak Belediyesi, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği ile çeşitli firmaların katkılarıyla düzenlenen 9'uncu Alsancak Şenliği kapsamında renkli etkinlikler gerçekleştirildi. 2'nci Sokak Oyunları Festivali ile başlayan 9'uncu Alsancak Şenliği, sokakta sürdürülen etkinlikler ile gün boyunca devam etti. Kukla, canlı heykel, ateş dansı gösterileri ilgiyle izlendi. Konserler ve ritim atölyesi izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı. Ege Mutfağı Yemekleri yarışmasında Alsancak'ta hizmet veren restoranlar yarıştı. Şenliğin 2'nci gününe de Grup Tual'in Alsancak Vapur İskelesi önündeki konseri damgasını vurdu.
İzmir Aşçılar Derneği'nin de desteklediği Ege Mutfağı Yemekleri Yarışması'nda Alsancak'ta hizmet veren 12 katılımcı restoran mutfağı yarıştı. 10 kişilik jüri birbirinden lezzetli zeytinyağlıları, sıcak yemekleri ve tatlıları seçmekte zorlandı. Yarışma sonucunda 7/A Restoran keşkekli sura ile birinciliği kazanırken, Altınkapı Restoran iç baklayla ikinci, Girit Mutfağı ise Girit kabağı ile 3'üncülük elde etti.
Konserde Tual grubu üyeleri eski ve yeni albümlerinden seslendirdikleri popüler şarkılarıyla beğeni topladı. Grubun seslendirdiği "Tiryakinim" ve "Kasım" adlı sevilen şarkılarına İzmirliler de eşlik etti. Konser alanını dolduran sanatseverler bazen oturarak bazen de şarkılar eşlik etmek amacıyla dans ederek keyifli bir gece yaşadılar. Konak Belediyesi ikram aracı da konser boyunca vatandaşlara ücretsiz çay ikramında bulundu.