Şimşek Ve Kılıçdaroğlu Bir Arada Ankara

-ŞİMŞEK VE KILIÇDAROĞLU BİR ARADA ANKARA (A.A) - 28.05.2010 -  MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK, ÇEŞİTLİ DÜZENLEMELERİN YANI SIRA GELİR İDARESİ VE VERGİ D

-ŞİMŞEK VE KILIÇDAROĞLU BİR ARADA

ANKARA (A.A) - 28.05.2010 -  Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çeşitli düzenlemelerin yanı sıra Gelir İdaresi ve vergi denetimini yeniden yapılandıran tasarıyla Gelir İdaresi Başkanlığının çok daha özgürleştiğini ve özgünleştiğini söyledi.

Hesap Uzmanları Kurulunun 65'inci yıl dönümü nedeniyle Rixos Otelinde bir kokteyl verildi.

Maliye Bakanı Şimşek kokteylde karşılaştığı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu tebrik ederken, Kılıçdaroğlu ile sohbet etti.

Şimşek, Kılıçdaroğlu ile sohbetinde Meclis'e sevk edilen ve çeşitli düzenlemelerin yanı sıra Gelir İdaresi ve vergi denetimini yeniden yapılandıran tasarıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun tasarının Gelir İdaresi Başkanlığının bağımsızlığını sağlayan düzenlemeleri içerip-içermediğini sorması üzerine Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığına batıda olduğu gibi gerek kendi bütçesi üzerinde, gerekse insan kaynakları üzerinde esneklik tanıdıklarını anlattı.

Kılıçdaroğlu, geçmişte Maliye Bakanlığında çalıştığını anımsatarak, 'o zamanlar Gelir İdaresi Başkanlığı için 'güneşi batmayan imparatorluk' denilirdi' dedi.Kılıçdaroğlu, Gelir İdaresi Başkanlığının daha özerk bir yapıya kavuşturulmasının önemini vurguladı.

Bunun üzerine Şimşek, 'öyle evet, biz de biraz daha güçlendiriyoruz' diyerek, düzenleme ile de mükellef haklarını korumaya yönelik denetimi güçlü tutmaya devam edeceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Şimşek'e 'Sayın Bakan denetim siyasallaşmadığı sürece bir sorun yok'demesi üzerine, Şimşek, 'yaptığımız bu düzenlemelerle bırakın siyasallaşmayı bence çok daha özgürleşiyor, çok daha o anlamda özgünleşiyor' karşılığını verdi.

28.05.2010 22:37:22