Hitit Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu

Hitit Üniversitesi, yeni mezunlarını stadyumda düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı görkemli bir törenle uğurladı.

Hitit Üniversitesi 2010 mezun

Hitit Üniversitesi, yeni mezunlarını stadyumda düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı görkemli bir törenle uğurladı.

Hitit Üniversitesi 2010 mezuniyet töreni, Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu'nda gerçekleştirildi. Üniversitenin yeni mezun öğrencilerinin sevinç ve gururuna sahne olan törene Vali Yardımcısı Sefa Çetin, AK Parti Çorum Milletvekilleri Agah Kafkas, Murat Yıldırım, Cahit Bağcı, Garnizon Komutanı J.Kd.Albay Eyüp Bölük, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Kılıçkaplan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Mezuniyet töreni bu sene ilk kez lisans ve önlisans öğrencilerinin birlikte katılımı ile yapıldı. Üniversiteden mezun olacak yaklaşık bin 200 öğrencinin yer aldığı tören, fakülte ve yüksekokulların kortej yürüyüşü ile başladı. Büyük ilgi gören mezuniyet törenini binlerce kişi tribünlerden izledi. Aileler çocuklarının mezuniyet coşkusuna ortak oldu. Ellerinde fotoğraf makinesi ve kameralar ile töreni görüntülemek için birbirleriyle yarıştılar.

Açılış konuşmasını yapan Hitit Üniversitesi'ni birincilikle tamamlayan Sağlık Yüksekokulu öğrencisi Gülbeyaz Çetinkaya, mezun olmalarında emeği geçen ailelerine ve hocalarına teşekkür etti. Çetinkaya, "Bizler ailelerimizin desteği ve emeğiyle buralara geldik. Ailelerimiz üzerimize titredi ve işte bugün bizlerin mürüvvetini görmek için geldiler. Hepinizin ellerinden öpüyoruz." dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Rektör Serdar Kılıçkaplan ise mezun olan öğrencilere şunları söyledi: "Ekonomik ve toplumsal sorunların çözümüne kafa yorunuz, fikir üretiniz, tartışınız ama kavga etmeyiniz. Bu bağlamda üniversitede kazandırdığımız mesleki bilgi ve becerileri daha da geliştirerek toplumun refahı yönünde kullanınız. Sizlerden beklentimiz Atatürk'ün gösterdiği yoldan çağdaş bir Türkiye'yi hedefleyip ona doğru koşmanızdır."

AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas milletvekili olarak Hitit Üniversitesi'nin kurulmasında emek ve katkılarının olduğunu açıkladı. Üniversitenin büyümeye başladığını ve artık mezuniyet töreninin binlerce katılımla stadyumda yapıldığını vurgulayan Kafkas, "Bu manzaranın oluşmasında katkısı olan rektör, öğretim üyeleri ve öğrencilere teşekkür ediyorum. Mezun olan öğrencilerimize şunu söylemek istiyorum: Hayatınızın her anında kardeşliği, sevgiyi, birlik ve beraberliği güçlendirecek adımlar atınız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından halk oyunları ve modern dans grubunun gösterileri büyük beğeniyle izlendi. Hemşirelik bölümü mezunları ise hep birlikte hemşirelik andını okudu. Daha sonra okullarını birincilikle bitiren öğrencilere ödülleri ve diplomaları verildi. Fakülteler arasında Sağlık Yüksekokulu öğrencisi Gülbeyaz Çetinkaya birinci, İlahiyat Fakültesi öğrencisi Selma Sarıkaya ikinci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi öğrencisi Menşure Eceviş üçüncü, yüksekokullar arasında Sungurlu MYO'dan Nazan Aydoğan birinci, Osmancık MYO'dan Firdevs Kösecik ikinci ve Çorum MYO'dan Mustafa Bayrak da üçüncü oldu. Başarılı öğrenciler ödüllerini ve diplomalarını protokol mensuplarından aldı.

Mezuniyet töreni, dereceye giren öğrencilere belgelerinin dağıtılmasının ardından 10. Yıl Marşı eşliğinde kep atılması ile devam etti. Öğrenciler coşku içinde keplerini attıktan sonra hep birlikte 'kardeşlik halayı' çekti. Protokol mensupları da öğrencilere katılarak kardeşlik halayında yer aldı.