Demirtaş ve Kışanak, taziye çadırını ziyaret etti

BDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak, Muğla'daki öğrenci kavgası sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden

BDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak, Muğla'daki öğrenci kavgası sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Şerzan Kurt için açılan taziye çadırını ziyaret etti.

Demirtaş, hükümetin bu olayı sıradan bir cinayet gibi göstermeye çalıştığını savundu. Grup başkan vekilleri Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız ile birlikte Gap Mahallesi'ndeki taziye çadırını ziyaret eden Demirtaş ve Kışanak, Kurt ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

Şerzan Kurt'un Babası Ömer Kurt'un yaşadığı acıyı yüreğinde hissettiğini belirten Selahattin Demirtaş, bazı bakanların hadiseyi 'bar kavgası' olarak nitelendirdiğini iddia etti.

Taziye ziyaretine gelenlere, acılarını paylaştıkları için teşekkür eden Şerzan Kurt'un babası Ömer Kurt ise "O gün Şerzan'ın elinde tehlikeli olan bir şey yoktu. Elinde kağıt kalemden başka hiç bir şey yoktu. Ama tehlikeli olan bir şey vardı. Birincisi adının Şerzan olması, ikincisi Kürt olması. İnsanlığın yüreğine, vicdanına sesleniyorum. Eğer hükümetin vicdanı varsa, onlar da çocuklarına titriyorsa, Şerzan için de titremeleri gerekir. Bu karanlık güçleri ortaya çıkarmaları gerekir." dedi.

Konuşmaların ardından, kadınların bulunduğu taziye çadırına geçen Demirtaş ve Kışanak, anne Necla Kurt'a da başsağlığı dileğinde bulundu.