Cihaner Yargıtay'da - GÜNCEL

Erzincan davası kapsamında tutuklanan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner, yargılanmak için Yargıtay'a getirildi.


Erzincan davası kapsamında tutuklanan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner, yargılanmak için Yargıtay'a getirildi.

Cihaner'in yargılanmasına Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde devam edilecek. Cihaner'in cezaevi aracından inişi sırasında yoğun güvenlik önleminin alındığı görüldü.

Diyarbakır'a gönderilen dosya beklenecek 

Cihaner'in yargılandığı Yargıtay'daki davada Diyarbakır'a gönderilen dosya beklenecek. Cihaner yaptığı açıklamada 'görevsiz olan bir mahkemenin terörüyle karşı karşıyayım' ifadesini kullandı.

HKP, Cihaner'e destek için yargıtay önünde eylem yaptı

Halkın Kurtuluş Partisi üyesi bir grup, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve Yargıtay 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşması başlayan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'e destek için Yargıtay önünde eylem yaptı. Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Yalçın Küçük'ün de sabah saatlerinde Yargıtay'a geldiği görüldü.

Yaklaşık 100 kişilik grup, ellerinde pankart ve dövizle Atatürk Bulvarı Yargıtay girişinde toplandı. Grup üyeleri, Yargıtay'da duruşması başlayan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Cihaner'e destek verdi. "İlhan Cihaner onurumuzdur" sloganları atan grubun gelişinin ardından çevik kuvvet ekipleri Yargıtay önünde güvenlik önlemi aldı.

Duruşma öncesinde Cihaner'in çok sayıda yakını da üzerlerine Cihaner'in resmi bulunan, "Cihaner onurumuzdur" yazılı tşörtlerle geldi. Yargıtay önünde toplanan grup, alkışlarla ve açtıkları dövizle Cihaner'e destek verdi.

Duruşmaya, ayrıca, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Yalçın Küçük de katıldı.

Yargıtay arka girişinde Cihaner'in gelişini bekleyen basın mensupları ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. (CİHAN)

Star Gazete