Malatya Yoncalı Barajı Tekrar Programa Alınıyor

Malatya'da verimli olmayacağı gerekçesiyle beklemeye alınan Arguvan Yoncalı Barajı'nın yeniden programa alınacağı bildirildi.

  Devlet Bu İşleri ( DSİ ) Elazığ Bölge Müdürü Nevzat Aksu , konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada , " 120 bin dönüm araziyi sulayacak olan Yoncalı Barajı verimli olmayacağı gerekçesiyle beklemeye alınmıştı . Belki de yapımından vazgeçilecekti . Ancak yaptığımız yeni inceleme ve çalışma sonunda , bu barajın yeniden değerlendirmesi yaptık . Tip değişikliği yapılacak . Ayrıca , 9 , 5 kilometre uzunluğunda olacak isale tüneli de tvm makinesi ile açılacak . Dolayısıyla maliyet 3 ' te 1 düşecek " ifadelerini kullandı .
Kale ilçesi yakınlarında inşaatı devam eden Kapıkaya Barajı ' nın da gövde dolgu inşaatının bu yıl bitirileceğini söyleyen Nevzat Akus , 12 bin hektar alanı sulayacak Yazıhan Boztepe Barajı ' nın bu yılki ödeneğinin 15 milyon TL olduğunu bildirip , " Kapıkaya Barajı ' nın gövdesi de bu yıl bitirilecek " ifadelerini kullandı . Aksu , gerek Kapıkaya ve gerekse Boztepe barajlarında önümüzdeki yıl su tutulacağını vurguladı .