Lucescu geri geliyor!

Kocaman’ın kararsızlığı F.Bahçe yönetimini harekete geçirdi.

 

Kocaman’ın kararsızlığı F . Bahçe yönetimini harekete geçirdi .

Vatan ' dan Feridun Niğdelioğlu ' nun haberine göre ; Mircea Lucescu , dün yakınlarına “Bana gelip ‘Bizi şampiyon yap’ derlerse olmaz . . 1 yıllık değil , uzun vadeli paket sunarlarsa , kabul ederim . O güveni versinler , anlaşırız” ifadelerini kullandı .

F . Bahçe yönetimi , Daum’dan ümit kesildiği günden bu yana Aykut Kocaman’ın gözlerinin içine bakıyor . . Sportif direktörünü teknik direktör yapmak isteyen ama Kocaman’dan net bir cevap alamayan sarı-lacivertliler , yepyeni planını bu hafta içiyle beraber hayata geçirmeye başladı : Mircea Lucescu . .

Esasında bu plan çok da yeni değildi . . Geçen sezon Kadıköy’de oynanan Werder Bremen-Shakhtar Donetsk UEFA Kupası Finali’nin olduğu gece başlamıştı bu ilişki . . Başkan Aziz Yıldırım , Lucescu’yu cep telefonundan arayarak “Bize gel” demişti . . Fakat Romen hocanın cevabı , “Geç kaldın başkan , 2 yıllık sözleşme yeniledim” diyerek şu anda bu transferin olmayacağını söyleyip , eklemişti : “Ama en büyük hayâllerimden biri F . Bahçe’yi çalıştırmak . ”

O günden bu yana Yıldırım’ın aklının bir köşesinde hep Lucescu olmuştu . . Daum’la anlaşıldığında bile . . Ve o Daum , son maçta şampiyonluğu verdikten sonra ilk olarak aklına yine o isim gelmişti . Fakat yönetimin Aykut Kocaman ısrarı , onun da yönünü bir anda değiştirmişti . .

Şimdi Aykut hocanın isteksizliği , yönetim masasına Lucescu’yu tekrar yatırdı . . Sarı-lacivertli mesai arkadaşlarıyla tecrübeli hocayı değerlendiren Yıldırım , herkesin ’okey’ vermesiyle yeniden harekete geçti .

Kanarya ' nın kendisine ulaşması ve görüşme isteği , Lucescu’yu oldukça heyecanlandırdı . . Öyle ki Romen çalıştırıcı dün yakınlarına “Bana gelip , ’Bizi şampiyon yap’ derlerse olmaz . Uzun vadeli paketler sunmaları lazım . Bana o güveni versinler , kesinlikle anlaşırız” diyerek Türkiye’ye döneceğinin ilk sinyallerini verdi . Hee bir de , son iddia var . . Buna göre Lucescu , cumartesi İstanbul’a gelip F . Bahçeli yöneticilerle ilk yüz yüze görüşmesini yapabilir . . Tabii bu haberden sonra , mekan değiştirmezlerse!

Hatırlanacağı gibi Mircea Lucescu daha önce çalıştırdığı G . Saray’ı da Beşiktaş’ı da şampiyon yapmış , sarı-kırmızılılara UEFA Süper Kupası’nı aldırmış ve Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynatmıştı .

Her şeye rağmen son 10 yılın en iyisi Fener

Sezonu hüsranla sonlandıran F . Bahçe , yine de son 10 yılın en iyisi . . Ligde son 10 sezonun istatistiklerine bakıldığında Kanarya en fazla şampiyon olan , en fazla galibiyet alan , en fazla gol atan , en az mağlup olan ve en fazla puan toplayan takım oldu .

Son 10 sezonun şampiyonları ise 4 F . Bahçe , 3 G . Saray , 2 Beşiktaş ve 1 Bursaspor .


Akşam