Kktc'de Orman Yangını

KKTC'nin Lefke bölgesinde çıkan orman yangını, akşam saatlerinde kontrol altına alınabildi. Yangında yaklaşık 4 bin dönüm arazi kül oldu.

Lefke bölgesinde bugün öğle saatlerinde başlayan ve şiddetli rüzgarın da etkisiyle ancak akşam saatlerinde kontrol altına alınabilen yangında, yaklaşık 4 bin dönümlük arazi zarar gördü. Herhangi bir can kaybının olmadığı yangında söndürme çalışmalarına katılan bir polisin ayağı kırıldı. Çok sayıda çam ve zeytin ağacının kül olduğu yangından bazı ağıllar da etkilendi ancak hayvan telefi olmadı. Yangına müdahale için çeşitli bölgelerden itfaiye ekipleri ile Girne, Lefke, Tepebaşı ve Çamlıbel'den orman
ekipleri geldi. Adanın birçok yerinde görev yapan askeri birlikler de bölgeye gelerek, yangın söndürme çalışmalarına katkıda bulundu. Vatandaşlar da yangına müdahale etti.
Türkiye'den gelen yangın söndürme helikopterleri ile Birleşmiş Milletler helikopterleri de yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Helikopterler denizden ve Lefke Göleti'nden su alarak yangın yerine döktü. Türkiye'den gelen helikopterlerden bazılarının güvenlik amacıyla bu akşam Ercan'da bekletileceği öğrenildi.

BAŞBAKAN VE BAKANLAR BÖLGEDEYDİ
Yangın nedeniyle devlet ve hükümet yetkilileri de bölgeye akın etti. Başbakan İrsen Küçük, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre, İçişleri ve Doğal Kaynaklar Bakanı İlkay Kamil, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst; ayrıca Güzelyurt Kaymakamı Menteş Gündüz, Lefke Belediye Başkanı Mehmet Zafer ile Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceledi.