Kader Kadınları Eğitiyor

Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Deneği (KA-DER)'in "Kadın Yurttaşların Güçlendirilmesi" Projesi 2010 eğitimlerini Nevşehir'de devam ediyor.

Kader Kadınları Eğitiyor
  KA-DER ' in , Birleşmiş Milletler Demokrasi Fonu ( UNDEF ) desteğiyle 2009 ' da başladığı " Kadın Yurttaşların Güçlendirilmesi " nde 9 ' uncu eğitim çalışması Nevşehir ' de yapılıyor . KADER Proje Koordinatörü Tuğba Atay , bu güne kadar İstanbul , İzmir , Diyarbakır , Antakya , Samsun , Ankara , Çanakkale ve Antalya ' da gerçekleştirilen eğitimlerin Nevşehir ' de devam ettiğini ve 2010 yılı sonuna kadar 14 ilde kadınları eğitmeyi amaçladıklarını söyledi . Proje kapsamında iki yılda sivil toplum kuruluşlarına üye 350 kadına eğitici eğitimi verileceğini kaydeden Atay , " Türkiye ' nin demokratikleşme ve AB ' ye katılım sürecinde insan hakları , kadın hakları , azınlık ve etnik grupların haklarının bilinmesi , geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi konusunda atması gereken pek çok adım bulunuyor . Buradan hareketle , Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği ( KA-DER ) , Birleşmiş Milletler Demokrasi Fonu ( UNDEF ) desteğiyle " Kadın Yurttaşların Güçlendirilmesi " projesini hayata geçiriyor . Proje ile kadınların toplumsal yaşama katılımı yolunda yurttaş olarak hakları konusunda bilgi sahibi olmaları hedefleniyor . Eğitimler aracılığıyla ülke çapında hak temelli politikalar oluşturulması ve hakların kullanılması bilincinin yaygınlaşması , kişi ve kurumların bu alanlardaki etkinlik kapasitelerinin artırılması amaçlanıyor " dedi .
Proje Koordinatörü Tuğba Atay , proje kapsamında Türkiye ' nin 7 bölgesindeki 14 ilde , kadın sivil toplum örgütlerinden temsilcilere eğitici eğitimleri düzenlendiğini ifade ederek 350 kadına eğitici eğitimi verileceğini belirtti . 9 ' uncusu Nevşehir Dedeman Otel ' de gerçekleştirilen eğitimde STK temsilcilerinin ; grup çalışmaları becerileri , toplumsal cinsiyet ve kadın hakları ana başlıkları altında 5 gün sürecek eğitim programına katılacaklarını ifade eden Atay , " Nevşehir ve çevresindeki illerden kadın örgütlerinden yaklaşık 25 kişinin katılacağı eğitimler sonunda katılımcılara " eğitici sertifikası " verilecek . Sertifikalı eğiticilerden kendi illerindeki kadın örgütlerinin üyelerine ya da kendi oluşturacakları gruplara kadının insan hakları konusunda eğitim vermeleri bekleniyor " diye konuştu .