İsrail Kabinesi: Gemiler Durdurulacak Tel Aviv
-İSRAİL KABİNESİ: GEMİLER DURDURULACAK TEL AVİV (A.A) - 27.05.2010 - İSRAİL'İN "YEDİLER" OLARAK ADLANDIRILAN DAR KABİNESİ, GAZZE'YE YARDIM TAŞIYAN UL
-İSRAİL KABİNESİ : GEMİLER DURDURULACAK
TEL AVİV ( A . A ) - 27 . 05 . 2010 - İsrail ' in " Yediler " olarak adlandırılan dar kabinesi , Gazze ' ye yardım taşıyan uluslararası filonun durdurulmasına ve gemilerdeki yardım malzemelerinin Gazze ' ye transfer edilmesine karar verdi .
" Yediler " in dün yaptığı toplantıda " gerekirse güç kullanılarak gemilerin Aşdod limanına getirilmesi kararına varıldığı " , gemideki eylemcilerin tutuklanması ve ülkelerine geri gönderilmesinin de kabinece benimsendiği bildirildi .
Hafta sonunda Gazze sahillerine ulaşması beklenen gemilerle ilgili durumu değerlendirmek üzere dün bir araya gelen " Yediler " in toplantısı hakkında basına bilgi veren bir yetkili de , donanmanın gemileri durdurmasına ilişkin uluslararası medyadaki olumsuz etkilerin değerlendirildiğini anlattı .
Bu arada Haaretz gazetesi , " gemideki yolcuların Aşdod limanında , beyaz elbiseler giymiş İsrailli kadın askerler tarafından karşılanarak , kendilerine 4 yıl önce Gazze ' ye kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit ile ilgili birer mektup vermeleri ve ardından gemilerin Gazze ' ye hareket etmesi " yolundaki önerinin toplantıda dile getirildiğini belirtti .
Toplantıdaki bir bakanın da " Gazze ' den Sderot ' a atılan roketlerin Aşdod ' a getirilerek , gemideki eylemcilerin ve basın mensuplarının görmelerinin sağlanmasını " önerdiği kaydedildi .
27 . 05 . 2010 12 : 21 : 03