Elbistan'da Temizlik Seferberliği

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedenliyle temizlik seferberliği başlatıldı

  Kahramanmaraş ' ın Elbistan ilçesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedenliyle temizlik seferberliği başlatıldı . İzci kulüplerinin , belediye personelinin ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı kampanya ile toplumda temiz bir çevre bilinci oluşturulması hedefleniyor .
Elbistan Belediyesi , Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçe İzci Takımlarının organizesi ile gerçekleştirilen kampanya Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle başlarken , Kaynarca Mevkii ve Ceyhan nehri kıyısındaki atık maddeler toplandı .
Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik , tüm toplumların yaşamak için temiz bir dünyaya ihtiyacı olduğunu söyledi . Çelik , " Bunun içinde yaşanılır bir çevreye ihtiyacımız var . Birlikten kuvvet doğar düşüncesi ile bugün izci takımlarındaki öğrencilerimiz , belediye çalışanları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bir aradayız . Bu dünyayı sizlere tertemiz bırakmak istiyoruz . Çevre bilincini sizlerde oluşturmak istiyoruz . Umut ediyoruz ki çevre temizliğine gösterdiğiniz hassasiyetiniz bundan sonrada devam eder " dedi .
Belediye Başkanı Durmuş Küçük ise belediye olarak ilçenin temiz bir görünüme kavuşturulması için büyük gayret gösterdiklerini kaydetti . Küçük , " Bizlerde Elbistan ' ın temiz ve güzel görünmesi için gereken hassasiyeti göstermeliyiz " diye konuştu .
İlçe Müftüsü Ramazan Tolan da temizliğin dini yönden önemini anlattı . İnsanları çevreye karşı temiz davranmaya davet eden Tolan , " Yüce Allah Kuran-ı Kerimde temizliğin önemini surelerle bize anlatmıştır . İnsan da temizlik ilk önce kalbinde başlar . Kalbimizi temiz tutmalıyız . Sonra bedende ve giydiğimiz elbiselerin temizliğine özen göstermeliyiz . Fakat bulunduğumuz yer pis ise temiz giyinmemizin de bir anlamı olmuyor . Tabi ki çevremizi de temiz tutmalıyız " ifadelerini kullandı .
Daha sonra kampanyaya katılan tüm vatandaşlar ellerindeki poşetlerle Kaynarca ' dan başlayıp Ceyhan Nehri kıyısında bulunan tüm çöpleri topladılar .