Button'dan CNN TÜRK'e özel

McLaren pilotu Jenson Button, bu sezon en zorlu rakipleri olarak gösterdiği Red Bull'u İstanbul Park'ta geride bırakmak istediklerini söyledi.

McLaren pilotu Jenson Button, bu sezon en zorlu rakipleri olarak gösterdiği Red Bull'u İstanbul Park'ta geride bırakmak istediklerini söyledi. Button, CNN Türk'e yaptığı özel açıklamada, bu yıl Formula 1'in daha zorlu geçtiğini, şu ana kadar Red Bull'un daha  iyi göründüğünü söyledi:

"Biz onları yakalamak için çalışıyoruz. İşimiz biraz zor. Ancak iki yarış kazandık. Red Bull ile çekişme içerisindeyiz. Çok hızlılar ama İstanbul'da iyi bir yarış geçireceğiz. Burada geçen yıl olduğu gibi kazanmaya çalışacağım. İstanbul Park en sevdiğim pistlerden biri."

Dünya şampiyonu İngiliz pilot, yeni puan sistemiyle rekabetin arttığına inanıyor:

"Yeni sistem aslında eskiye benziyor. Yarış kazananlar için biraz avantaj sağlıyor. Ancak rekabeti artırıyor. Biz şu anda üst sıralardakilere çok yakınız. Puanlar birbirine çok yakın ve çekişme daha da arttı."

30 yaşındaki Button, geçen yıl şampiyon olduğu anı unutamadığını, ancak yeni sezona konsantre olduğunu ifade etti:

"Şampiyonluk uzun süredir beklediğim bir şeydi. Bunu geçen sene başardım. Brezilya'da finiş çizgisini geçtiğim anı hiç unutamıyorum. Ancak önümüze bakmak zorundayız. Yeni bir sezon başladı, yeni hedefler var. Bu da beni heyecanlandırıyor.

Jenson Button, yedi kez dünya şampiyonu efsane pilot Michael Schumacher'in pistlere dönüşünü memnuniyetle karşılıyor:

"Schumacher tüm pilotlardan daha tecrübeli. Bence herkes Schumacher'in dönüşünden memnundur. Sezon başında biraz zorlandığını gördük. Ancak son iki yarıştır iyi iş çıkardı. Onu yeniden mücadelenin içinde görmek güzel. Bu sezon birkaç yarış kazanacaktır.



CNN Türk