Bakan Eroğlu: Gürültü yapanlara baskın düzenlenecek

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sakarya'da, 'AB Sürecinde Çevre Yönetimi Çalıştayı'na katıldı. Sapanca Gürel Otel'de gerçekleştirilen etkinlikte gürültü kirliliği konusunda ...

 

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu , Sakarya ' da , ' AB Sürecinde Çevre Yönetimi Çalıştayı ' na katıldı . Sapanca Gürel Otel ' de gerçekleştirilen etkinlikte gürültü kirliliği konusunda kararlı konuşan Bakan Eroğlu , " Bu işi kesin çözeceğim , gerekirse kendim gece yarısı basacağım . " dedi .

Bakan Eroğlu , " Burada çok başarılı olamadığımız bir hususu belirtmek istiyorum : Gürültü . Gürültü konusunda maalesef yüzde yüz başarı sağlanamadı . Bunu da itiraf etmek zorundayım . Vatandaşlar , eğlence yerleri , fabrikalar bir takım tesisler gürültü yapmayı sanki tabii hak gibi görüyorlar . Ancak bu konuyu bu sene bitirmeyi kesinlikle kararlıyız . Büyük cezalar verilecek . " ifadelerini kullandı .
Gürültü konusunda 2008 yılında bir yönetmelik çıkardıklarını hatırlatan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu , şöyle devam etti : " Ancak bir koordinasyon eksikliği var . Bakanlık olarak Emniyet gibi ekiplerimiz , güvenlik teşkilatımız yok . Dolayısıyla bu koordinasyonu sağlamak üzere yönetmelikte bir değişiklik yapıyoruz . Yönetmelik şu anda Başbakanlık ' a intikal etti . İlgili bakanlıkların görüşü alınıyor . Bu konuyu bu sene kesinlikle çözmemiz gerekir . Bu işi kesin çözeceğim , gerekirse kendim gece yarısı basacağım . Bunu çözeceğim . Bu gürültüyü yapanları ikaz ediyorum buradan . Lütfen gürültü yapmayın . Mevzuata uygun hareket edin . Çevre Orman il müdürlerimiz , belediye başkanlarımız bu konuda gerekli cezayı verecek , gerekirse kapatacak . Çok açık söylüyorum . Gürültüde artık tahammülümüz kalmadı . "


( CİHAN )


Zaman