Bafra'da Yılsonu Sergisi

Samsun'un Bafra ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2009-2010 eğitim-öğretim yılı kültürel etkinlikleri ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün yılsonu sergisi törenle açıldı.

Bafra'da Yılsonu Sergisi
Halk Eğitim Merkezi ve okullarda bir yıl boyunca yapılan yaklaşık 10 bin el işi için sergi düzenlendi. Bafra ilçesinden 40 ilköğretim okulu, lise ve mesleki eğitim merkezi ve Halk Eğitim Merkezi'nden binlerce kursiyer ve öğrencinin bir yıl boyunca yaptığı el işleri, Bafra Belediyesi Fuar Alanı'nda vatandaşların beğenisine sunuldu. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Serginin açışında halkoyunları ekipleri çeşitli yörelere ait gösteriler sundu. Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer, "Okul binaları arı kovanıdır. Bal yapacak olan öğretmen ve öğrencilerdir. Bunu pekiştirmek üzere ilçemiz okullarında öğretmenlerimizin dolayısıyla öğrencilerimizin bir yıl boyu çalışarak el emeği göz nuru eserlerini sergiliyoruz. 40 tane okulumuz bu seneki yılsonu sergisine katıldı. Bafra Halk Eğitim Merkezimiz ise, 58 dalda 508 kursta 12 bin kursiyere el emeği göz nuru eğitim öğretim verdi" dedi.
Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, yaptığı konuşmada el emeği göz nuru eserleri ortaya çıkaran herkese teşekkür etti. Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, "Bafra ilçesinde sanat çalışmaları devam edecek. Bu sergide, Bafra T Tipi Kapalı ve Açık ceza İnfaz Kurumlarında yapılan el emeği göz nuru olarak bilimsel çalışmalarda sergileniyor. Bafra'nın tek cezaevinde hükümlülerimiz el emeği göz nuru becerileri konusunda becerilerini halk eğitimine sundu. Bafra'da zembil konusunda da çalışma çok hızlı bir şekilde yapılacak. Kurslara inananları kutluyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz tarafından kesildi ve daha sonra sergi gezildi. Serginin 2 gün açık kalacağı belirtildi.