Akçakale'de Kolbastılı Park Açılışı
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde SODES projesi kapsamında 10 köy ilköğretim okuluna çocuk parkı yapıldı. Kolbastılı park açılışının kurdelesini kadınlar kesti.

kültürel etkinlikler götüremedik . Bu tür sosyal etkinlikleri hükümetimiz Valiliklere ve Kaymakamlıklara verdi . Devletimiz ülkenin en ücra köşesindeki yere hizmet götürerek ayrımcılık yapmadığını göstermektedir . Şanlıurfa iller arasında en başarılı ilimizdir . Akçakale ' de ilçeler arasında ön sıralarda olan bir ilçemizdir . Başarıda emeği olan ve çaba sarf eden proje ofisimize teşekkür ediyorum . Bu proje kapsamında ilçemize 2 milyon TL ' lik yatırımlar yapıldı . Bugün burada bir park açılışı yapıyoruz .
Esasında bu işler devletimiz için ufak işlerdir . Ancak yapılamadığı için büyük işler olarak görünmektedir . Bu halk , bu çocuklarımız bu tür hizmetleri fazlasıyla hak ediyor . Eksiklikleri biraz gayret ederek bu açığı kapatmamız gerekiyor . Bu okuldan bu yıl beş çocuğumuz başarı göstererek liselere yerleştiler . Bu yılda bu başarıyı göstermek için hazırlıklar devam ediyor . Çocuklarımıza sahip çıkalım . Çocuklarımızın başarı olmasında katkısı olan devlet büyüklerimize , valimize ve proje ofisindeki başarılı
arkadaşlarımıza teşekkür ederim " dedi .
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler okundu . Şiirlerin ardından öğrencilerin hazırlamış olduğu kolbastı oyunu sergilendi . Kaymakam Şefik Aygöl , köylü kadınlarına büyük bir jest yaparak park kurdelesini kesmek için platforma davet etti . Köylü kadınlarda Kaymakamı kırmayarak çocuk parkı kurdelesini beraber kesti . Kaymakamın bu jesti karşısında köylü kadınlar bu manzarayı zılgıtlarla destekledi .
