27 Mayıs'a Hem Kutlama Hem Protesto Ankara

-27 MAYIS'A HEM KUTLAMA HEM PROTESTO ANKARA (A.A) - 27.05.2010 - 27 MAYIS ASKERİ MÜDAHALESİNİN 50. YILI ABDİ İPEKÇİ PARKI'NDA TOPLANAN KARŞIT GÖRÜŞLÜ

 

-27 MAYIS ' A HEM KUTLAMA HEM PROTESTO

ANKARA ( A . A ) - 27 . 05 . 2010 - 27 Mayıs askeri müdahalesinin 50 . yılı Abdi İpekçi Parkı ' nda toplanan karşıt görüşlü iki grup tarafından aynı anda hem kutlandı hem de protesto edildi .

Abdi İpekçi Parkı ' na öğle saatlerinde gelen ve kendilerini Demokrasi Hareketi olarak adlandıran bir grup , temsili olarak , kurdukları darağacında Adnan Menderes ' i asılmaktan kurtardı .

Daha sonra grup adına okunan basın açıklamasında , 27 Mayısın acıyla anıldığı belirtilerek , Adnan Menderes , Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan ile arkadaşlarının ilke ve dünya görüşleri için çalıştıkları , bunun bedelini ise canlarıyla ödedikleri savunuldu .

50 yıl önce milli iradenin korku ve dayatmayla susturulduğu öne sürülen açıklamada , aynı olayın bugün olması halinde böyle bir girişime asla müsaade edilmeyeceği dile getirildi .

Söz konusu grubun etkinliği sırasında Abdi İpekçi Parkı ' na gelen Halkın Kurtuluş Partisi üyeleri ise açıklama yapan grubu sloganlarla protesto etti .

' 27 Mayıs halka özgürlük vermiştir ' , ' 27 Mayıs politik devrimdir ' ibareleri yazılı dövizler taşıyan ve aynı şekilde sloganlar atan grup adına okunan basın açıklamasında ise 27 Mayıs hareketiyle halktan yana çok önemli değişiklikler yapıldığı belirtilerek , bunun en somut belgesinin 1961 Anayasası olduğu ifade edildi .

Açıklamanın ardından sloganlar atan grup , daha sonra olaysız dağıldı .

27 . 05 . 2010 12 : 56 : 00